Tumbaković preuzima Orlove!

Plata 300. 000 evra godišnje! Novi selektor po zaradi rame uz rame sa Krstajićem i Muslinom.  Srbija dobija selektora - Tumbaković pre Antića! Srbija dobija novog selektora nakon nedelja nagađanja. Nakon sastanka Odbora za hitna pitanja FSS očekuje se ozvaničenje. . .

Fudbal 29.06.2019 | 15:27
Tumbaković preuzima Orlove!
Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Ljubiša Tumbaković, ostalo je samo da se još ozvaniči njegovo imenovanje. Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije će se sastati u narednih dva-tri dana i tada će i zvanično proglasiti Tumbakovića za novog stratega Orlova.

Srbiju će u nastavku kvalifikacija predvoditi iskusni stručnjak, prekaljeni trener, ali koji će po zaradi biti rame uz rame sa Mladenom Krstajićem, koji je bio početnik na klupi reprezentacije u prethodnih godinu dana.

Krstajić je imao ugovor sa FSS po kojem je zarađivao 25.000 evra mesečno, odnosno, 300.000 evra godišnje. Tu istu platu je imao pre njega Slavoljub Muslin, a imaće je i Ljubiša Tumbaković, saznajeInformer.

Istina, novi srpski selektor će doći na duplo bolje uslove nego što ih je imao na prethodnom poslu, jer je predvodeći Crnu Goru Tumbaković zarađivao 150.000 evra godišnje. Pretpostavlja se da će isti iznos, 300.000 evra, novi strateg Orlova dobiti na ime bonusa ako uspe da odvede državni tim na Evropsko prvenstvo.

Biće to vraški težak posao, makar kroz predstojeće kvalifikacije, jer je Srbija doživela težak udarac od Ukrajine u Lavovu (0:5), a prvi naredni rival je Portugalija, koja će 7. septembra doći u Beograd da traži nazad bodove, koje su joj Srbija (1:1) i Ukrajina (0:0) otele u Lisabonu.

Upravo će taj meč protiv Portugalije biti i Tumbakovićev debi na klupi reprezentacije. Teže nije mogao ni da zamisli...

Druga opcija za Tumbakovića i Srbiju je plasman na Evropsko prvenstvo preko završnog turnira Lige nacija. Tu su, barem za sada, rivali Norveška u polufinalu, a pobednik Škotska – Finska u finalu, mada bi moglo da dođe do promena, zavisno od ishoda kvalifikacija.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su razgovarali sa više kandidata za selektora, a na kraju su ostala dva imena: Ljubiša Tumbaković i Radomir Antić. Međutim, od povratka nekadašnjeg stratega neće biti ništa iz dva razloga: zato što mu još nije istekla FIFA suspenzija koju je dobio na Mundijalu 2010. godine, ali i zbog toga što mu se i dalje zamera tužba protiv FSS posle raskida ugovora, koja je završena tek ispred Suda za arbitražu u Lozani.

Ljubiša Tumbaković će u narednim danima preuzeti kormilo reprezentacije Srbije, preneli su danas srpski mediji.

Fudbalski savez Srbije je čini se napokon doneo odluku o čoveku koji će predvoditi najbolje fudbalere naše države, a nakon nekoliko nedelja polemisanja i nagađanja, slovo je palo na doskorašnjeg selektora Crne Gore.

Nakon rastanka sa Mladenom Krstajićem, "A" selekcija Srbije je bez prvog trenera već više od dve sedmice, a u međuvremenu su se kao kandidati pominjali Dragan Stojković Piksi, Radomir Antić, upravo Ljubiša Tumbaković i brojni drugi.

Ipak, izgleda da je odlučeno – iskusni strateg će sesti u "vruću stolicu" i pokušati da sjaj, koji je izgubila tokom prethodnih godinu dana,vrati reprezentaciji i odvede je na EURO 2020. godine.

On je reprezentaciju naših suseda napustio nakon odbijanja da vodi ekipu na utakmici sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom pre manje od mesec dana, ali po svoj prilici neće dugo čekati na novi angažman.

Prema pisanjima "Informera", novi selektor će zarađivati 300 hiljada evra godišnje, što je isto koliko su imali i njegovi prethodnici, Slavoljub Muslin i Mladen Krstajić.Navodi se da će Tumbaković i zvanično biti imenovan za selektora u narednim danima nakon sastanka Odbora za hitna pitanja FSS.

Pred njim će biti veoma teška situacija – loš start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i čudna atmosfera oko nacionalnog tima sigurno će biti prve tačke na dnevnom redu. 

Prva utakmica koja predstoji "orlovima" jeste susret sa Portugalom u Beogradu 7. septembra ove godine, a već tada ćemo moći da vidimo u kom pravcu će iskusni trener promeniti izgled reprezentacije Srbije i kako će raspolagati igračkim potencijalom koji u svakom slučaju ne manjka.  

NEŠKO PREUZIMA ORLIĆE

Do promene će doći i na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije. Umesto Gorana Đorovića, koji je razočarao sve nastupom Orlića na Evropskom prvenstvu u Italiji, doći će Neško Milovanović, dugogodišnji šef struke lučanske Mladosti. Iako su se i tu pominjali razni kandidati, Milovanović je daleko najbliži klupi, a kao kvaliteti koji ga nominuju su dug period u srpskom fudbalu, to što je prošao sa Lučancima maltene sve što je mogao, od Prve lige preko Superlige do Lige Evrope. A, i minule sezone mu je „za dlaku“ izmakao plasman na međunarodnu scenu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nista

30.06.2019 11:46

Od naseg FUDBALA

ODGOVORITE