Мбапе одбио Арапе, Реал добио сигнал!

Француз циља трансфер следећег лета.

Фудбал 29.06.2019 | 16:43
Мбапе одбио Арапе, Реал добио сигнал!
Пре или касније, Килијан Мпабе ће потписати за Реал Мадрид.

Мада и председник Пари Сен Жермена Насер ал Келаифи и сам нападач уверавају да „200 одсто“ остаје на Парку принчева за сезону 2019/2020, изгледа да се полако припрема терен за трансфер на стадион „Сантјаго Бернабеу“ наредног лета. Томе у прилог иде јутрошња информација Марке да је Мбапе одбио предлог новог уговора и да, бар засад, своју будућност не жели трајно да веже за главни град Француске, већ му је потребан нови изазов.

Угледна Марка, додуше, не открива детаље понуде Пари Сен Жермена, већ само подсећа да су Килијануостале три године сарадње и да је операција његовог доласка у Мадрид у актуелном прелазном року, баш због тога, малтене неизводљива. Но, за 12 месеци, кад му буду остале само две године уговора, а под претпоставком да остане доследан садашњем ставу, реализација после биће лакша. Посебно што је КилијануМбапеу дечачка жеља да обуче бели дрес. Осим тога, процена је да би у Реалу имао веће шансе да нападне пехар Лиге шампиона, који му са Парижанима већ две године измиче.

Мбапе је пре две године био близу Реала, али је дошло до компликација у преговорима два клуба око плаћања додатног пореза, а на крају се и Мбапе уплашио конкуренције Роналда, Бејла и Бенземе па је изабрао ПСЖ. Од тада је освојио бројне тимске и индивидуалне награде у Паризу, али чини се да није испунио своја очекивања. Примера ради, у минулој сезони је морао да се задовољи само трофејом првака Француске. То је нешто што је већ и у Монаку имао.

Иако Насер Ал Келаифи види Мбапеа као симбол клуба у наредним годинама, француски нападач очигледно не види себе тако. Тренутно у Паризу зарађује нешто мање од 13.000.000 евра нето по сезони и сигурно је да му је нуђена повишица. Ипак, он одбија било какве приче о новом уговору. У Реалу би евентулано могао да се нада који милион већој плати од актуелне, али јасно је да Реал на том плану не може да парира Свецима. Ако Нејмар напусти ПСЖ и скине своју мамутску плату од 36.000.000 евра годишње са клупског буџета, Свеци би могли Мбапеу да понуде један од највећих уговора у свету фудбала.

Ипак, млади Француз за сада одбија све покушаје катарских валсника да почну преговоре о продужетку сарадње. Више га занима шта у Мадриду мисле о њему и зато им шаље мале сигнале којима би припремио терен за следеће лето.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар