Mbape odbio Arape, Real dobio signal!

Francuz cilja transfer sledećeg leta.

Fudbal 29.06.2019 | 16:43
Mbape odbio Arape, Real dobio signal!
Pre ili kasnije, Kilijan Mpabe će potpisati za Real Madrid.

Mada i predsednik Pari Sen Žermena Naser al Kelaifi i sam napadač uveravaju da „200 odsto“ ostaje na Parku prinčeva za sezonu 2019/2020, izgleda da se polako priprema teren za transfer na stadion „Santjago Bernabeu“ narednog leta. Tome u prilog ide jutrošnja informacija Marke da je Mbape odbio predlog novog ugovora i da, bar zasad, svoju budućnost ne želi trajno da veže za glavni grad Francuske, već mu je potreban novi izazov.

Ugledna Marka, doduše, ne otkriva detalje ponude Pari Sen Žermena, već samo podseća da su Kilijanuostale tri godine saradnje i da je operacija njegovog dolaska u Madrid u aktuelnom prelaznom roku, baš zbog toga, maltene neizvodljiva. No, za 12 meseci, kad mu budu ostale samo dve godine ugovora, a pod pretpostavkom da ostane dosledan sadašnjem stavu, realizacija posle biće lakša. Posebno što je KilijanuMbapeu dečačka želja da obuče beli dres. Osim toga, procena je da bi u Realu imao veće šanse da napadne pehar Lige šampiona, koji mu sa Parižanima već dve godine izmiče.

Mbape je pre dve godine bio blizu Reala, ali je došlo do komplikacija u pregovorima dva kluba oko plaćanja dodatnog poreza, a na kraju se i Mbape uplašio konkurencije Ronalda, Bejla i Benzeme pa je izabrao PSŽ. Od tada je osvojio brojne timske i individualne nagrade u Parizu, ali čini se da nije ispunio svoja očekivanja. Primera radi, u minuloj sezoni je morao da se zadovolji samo trofejom prvaka Francuske. To je nešto što je već i u Monaku imao.

Iako Naser Al Kelaifi vidi Mbapea kao simbol kluba u narednim godinama, francuski napadač očigledno ne vidi sebe tako. Trenutno u Parizu zarađuje nešto manje od 13.000.000 evra neto po sezoni i sigurno je da mu je nuđena povišica. Ipak, on odbija bilo kakve priče o novom ugovoru. U Realu bi eventulano mogao da se nada koji milion većoj plati od aktuelne, ali jasno je da Real na tom planu ne može da parira Svecima. Ako Nejmar napusti PSŽ i skine svoju mamutsku platu od 36.000.000 evra godišnje sa klupskog budžeta, Sveci bi mogli Mbapeu da ponude jedan od najvećih ugovora u svetu fudbala.

Ipak, mladi Francuz za sada odbija sve pokušaje katarskih valsnika da počnu pregovore o produžetku saradnje. Više ga zanima šta u Madridu misle o njemu i zato im šalje male signale kojima bi pripremio teren za sledeće leto.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar