Љекари предати Тужилаштву СА

Три љекара и медицинска сестра који су јуче ухапшени у акцији кодног назива "Хирург" због сумње у злоупотребу положаја те примања дара и других облика користи предати су Тужилаштву Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 29.06.2019 | 13:11
Љекари предати Тужилаштву СА
Подсјећамо, ухапшени су љекари Опште болнице "Прим. др. Абдулах накаш" Драгиша Ђоговић, Емир Бараковић и Харис Панџа те медицинска сестра Елдина Ханџић, и то по налогу Тужилаштва КС.

Ђоговића су припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и прошле године привели у склопу још једне акције у Општој болници, а везане за истраживање корупције.

Подсјећамо, сарајевски полицајци и припадници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ јуче ујутро су претресли боилницу "Прим. др. Абдулах Накаш" када су ухапшени љекари и медицинска сестра.

Они ће бити 24 сата задржани у Тужилаштву КС, а у том законском року тужилац ће одлучити о евентуалном приједлогу за притвор.



(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бакица

29.06.2019 12:20

Ма стока покварена зато је боље да иду вани и нетребају нам такви доктори.Ови морају бити у затвору да би се други науцили памети .Требају сви уз Тегелтију ко је ста пигријесио да за то и одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бакицу

29.06.2019 15:37

Не бих да браним или заступам никога,нити би се слозио да су лекари и сви остали који примају мито, стока. Народ је тај који зели бољи третман. Цовек има осецај да се људи такмице ко це висе да подмити. А природно је да онај кога редовно хранис временом добија веци апетит. Закон акције и реакције.Кад постане не подносљиво.Онда се питамо, ко је крив за мито и корупцију. Одговор се мозе наци у питању, ста је старије, кокос или јаје. Па 'ајмо Јово наново.

Name

Јоми

29.06.2019 16:01

Лично познајем др Ђоговића,изузетан човјек и хирург,човјек који увијек има времена да саслуша пацијента и помогне му.Зашто нико не спомиње његове заслуге колико је спасио живота и колико је времена проводио у болници.То је небитно јер ми уживамо да осуђујемо људе које срећни пацијенти,зато што им спаси живот,почасте са нешто пара.Политичари узимају милионе и сви ћуте а хумане људе који сигурно нису тражили паре приме неки мањи износ у знак захвалности треба на стуб срама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јоми

29.06.2019 20:19

Све си у праву.

Name

Будала као и ти

29.06.2019 20:32

Води га себи.

Name

Којто

29.06.2019 20:22

Ове Панџе су и свим могућим аферама.

ОДГОВОРИТЕ