Ljekari predati Tužilaštvu SA

Tri ljekara i medicinska sestra koji su juče uhapšeni u akciji kodnog naziva "Hirurg" zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 29.06.2019 | 13:11
Ljekari predati Tužilaštvu SA
Podsjećamo, uhapšeni su ljekari Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah nakaš" Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska sestra Eldina Handžić, i to po nalogu Tužilaštva KS.

Đogovića su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli u sklopu još jedne akcije u Opštoj bolnici, a vezane za istraživanje korupcije.

Podsjećamo, sarajevski policajci i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH juče ujutro su pretresli boilnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" kada su uhapšeni ljekari i medicinska sestra.

Oni će biti 24 sata zadržani u Tužilaštvu KS, a u tom zakonskom roku tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.



(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bakica

29.06.2019 12:20

Ma stoka pokvarena zato je bolje da idu vani i netrebaju nam takvi doktori.Ovi moraju biti u zatvoru da bi se drugi naucili pameti .Trebaju svi uz Tegeltiju ko je sta pigrijesio da za to i odgovara.

ODGOVORITE
Name

za bakicu

29.06.2019 15:37

Ne bih da branim ili zastupam nikoga,niti bi se slozio da su lekari i svi ostali koji primaju mito, stoka. Narod je taj koji zeli bolji tretman. Covek ima osecaj da se ljudi takmice ko ce vise da podmiti. A prirodno je da onaj koga redovno hranis vremenom dobija veci apetit. Zakon akcije i reakcije.Kad postane ne podnosljivo.Onda se pitamo, ko je kriv za mito i korupciju. Odgovor se moze naci u pitanju, sta je starije, kokos ili jaje. Pa 'ajmo Jovo nanovo.

Name

Jomi

29.06.2019 16:01

Lično poznajem dr Đogovića,izuzetan čovjek i hirurg,čovjek koji uvijek ima vremena da sasluša pacijenta i pomogne mu.Zašto niko ne spominje njegove zasluge koliko je spasio života i koliko je vremena provodio u bolnici.To je nebitno jer mi uživamo da osuđujemo ljude koje srećni pacijenti,zato što im spasi život,počaste sa nešto para.Političari uzimaju milione i svi ćute a humane ljude koji sigurno nisu tražili pare prime neki manji iznos u znak zahvalnosti treba na stub srama.

ODGOVORITE
Name

Re jomi

29.06.2019 20:19

Sve si u pravu.

Name

Budala kao i ti

29.06.2019 20:32

Vodi ga sebi.

Name

Kojto

29.06.2019 20:22

Ove Pandže su i svim mogućim aferama.

ODGOVORITE