ЛН: Амери са другим тимом у Пловдиву!

Прилика за Пирову победу Србије. . .  Орлови у серији од четири пораза у Лиги нација, али имају шансу да славе против ослабљених Сједињених Америчких Држава.

Остали спортови 29.06.2019 | 14:30
ЛН: Амери са другим тимом у Пловдиву!
Одбојкаши САД и Србије данас (16.00) у Пловдиву играју меч за престиж.

Обе селекције су ове сезоне у Лиги нација играле у комбинованим саставима. Орловима ово такмичење није било у првом плану, па је селектор Никола Грбић дао шансу млађим снагама, а оне најбоље одмарао за почетак августа када је у Барију квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токоју наредне године.

Американци су домаћини завршног турнира Лиге нација, па су већ обезбедили пласман. У Пловдив једна од најбољих светских селекција, стигла је са другим тимом. Они најбољи: Мајка Кристенсон, Мет Андерсон, Тејлор Сандер, Максвел Холт остали су код куће како би се спремили за Ф6 за две недеље пред својим навијачима.

То је прилика за Србију да прекине низ од четири пораза у Лиги нација. По први пут ове сезоне у Пловдиву у нашем саставу су били Немања Петрић, Марко Ивовић и Алекса Батак. Они су послендњег викенда такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације заменили Милана Катића, Давида Мехића и Вука Тодоровића. Ово такмичење прескочили су тандем Перуђе Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин и примач сервиса Трентина Урош Ковачевић.

У последње две године Србије ниједном није победила САД. Претходна четири дуела добили су Амери, а последњи пут су били бољи на Светском првенству у Итаљи прошле године када је било 3:1.

Осим САД на финални турнир два кола пре краја лигашког дела такмичења пласирали су се Бразил и Иран. Русија и Француска су близу, а за последње шесто место кандидати су Пољска, Италија, Канада и Аргентина.

Тренутно, селекција која је у најбољој форми је Пољска. Светски шампион није играо у најјачем саставу ово такмичење. Није било Бартоша Курека, МВП прошлог Светског првенства, ал ии без њега владар планете игра одлично. Пољаци имају императив победе у Лајпцигу против домаћина Немачке која нема шансе да се нађе у Чикаго. Изабраници италијанског стручњака Андрее Ђанија имају само три тријумфа из 13 кола.

Италија као да неће на Ф6. Азури су у Бразилију стигли са најслабијом екипом од почетка такмичења. Овај викенд нема вође селекције, техничара Трентина Симонеа Ђанелија, а од старта такмичења нису играли ни Иван Зајцев и Османи Хуанторена, најбољи играчи репрезентације Италије са прошлог СП. То је у петак увече искористила Канада да се победом укључи у борбу за пето место које води на завршни турнир.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Први критеријум код редоследа репрезентација је број победа, па тек онда број бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар