КА: Санчес одвео Чиле у полуфинале!

Фудбалери Чилеа пласирали су се у финале Копа Америке, пошто су после пенала победили селекцију Колумбије.  Пенал рулет стао на црвено: Чиле је у полуфиналу! Санчес одвео Црвене међу четири најбоља.

Фудбал 29.06.2019 | 10:23
КА: Санчес одвео Чиле у полуфинале!
Херој Чилеанаца био је фудбалер Манчестер јунајтеда Алексис Санчес, који је постигао одлучујући једанеастерац.

У петој серији Колумбијац Вилијам Тесиљо промашио је шут с креча, након чега је лопту у руке узео Санчес, који није погрешио.

На стадиону Коринтијанса у Бразилу виђена је велика борба током деведесет минута игре, голова није било и ушло се у продужетак, где су такође мреже мировале.

Посед је био на страни Чилеа, Колумбија се бранила током већег дела меча, а најбоље прилике да се да гол из игре виђене су у 17. и 71. минуту.

У оба наврата фудбалери Чилеа успели су да затресу мрежу противника, међутим Нестор Питана је поништио оба гола. Први није досуђен због офсајда, а други због играња руком.

Колумбија је одиграла лошу утакмицу, за 120 минута успели су да шутну само једном у оквир гола и заслужено се не налазе у полуфиналу Копа Америке. Чиле ће у борби за финале играти против бољег из сусрета Уругвај – Перу.

У првом полуфиналу игра се велики дерби између Бразила и Аргентине.



Мајстори за белу тачку! Два пута су у последњих пет година Чилеанци освајали Куп Америке победама на пенале у финалу, уз само један промашен шут из укупно девет покушаја, а синоћ су још једном демонстрирали да са 11 метара гађају као да имају снајпере у ногама.

Колумбија није издржала притисак и избачена је са Купа Америке шутирањем једанаестераца (5:4) после 0:0 у 120 минута игре.

Чиле се пласирао у полуфинале а са ким ће се борити за финале знаће после данашњег окршаја Уругваја и Перуа (21.00). Други полуфинални пар чине Бразил и Аргентина у правом јужноамеричком Суперкласику.

Заслужили су Чилеанци да прођу даље. Црвени су потпуно контролисали утакмицу против Колумбије, коју је голман Оспина у неколико наврата спасао да не испадне пре једанаестераца.

Имали су пулени Рејналда Руеде и више удараца на гол и били су генерално бољи на терену, међутим, Колумбија је успела да одведе меч до пенала, где је пала у последњој серији.

У прве четири серије прецизни су били Родригес, Кардона, Квадрадо и Мина за Колумбију, а Видал, Варгас, Пулгар и Арангиз за Чиле. И онда одлука. Дефанзивац Вилијам Тесиљо промашио је цео гол, а Алексис Санчес је био неумољив и Чиле је прошао даље.

Шампионски трофеј је и даље у рукама Црвених и планирају да се с њим врате у домовину.



Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар