KA: Sančes odveo Čile u polufinale!

Fudbaleri Čilea plasirali su se u finale Kopa Amerike, pošto su posle penala pobedili selekciju Kolumbije.  Penal rulet stao na crveno: Čile je u polufinalu! Sančes odveo Crvene među četiri najbolja.

Fudbal 29.06.2019 | 10:23
KA: Sančes odveo Čile u polufinale!
Heroj Čileanaca bio je fudbaler Mančester junajteda Aleksis Sančes, koji je postigao odlučujući jedaneasterac.

U petoj seriji Kolumbijac Vilijam Tesiljo promašio je šut s kreča, nakon čega je loptu u ruke uzeo Sančes, koji nije pogrešio.

Na stadionu Korintijansa u Brazilu viđena je velika borba tokom devedeset minuta igre, golova nije bilo i ušlo se u produžetak, gde su takođe mreže mirovale.

Posed je bio na strani Čilea, Kolumbija se branila tokom većeg dela meča, a najbolje prilike da se da gol iz igre viđene su u 17. i 71. minutu.

U oba navrata fudbaleri Čilea uspeli su da zatresu mrežu protivnika, međutim Nestor Pitana je poništio oba gola. Prvi nije dosuđen zbog ofsajda, a drugi zbog igranja rukom.

Kolumbija je odigrala lošu utakmicu, za 120 minuta uspeli su da šutnu samo jednom u okvir gola i zasluženo se ne nalaze u polufinalu Kopa Amerike. Čile će u borbi za finale igrati protiv boljeg iz susreta Urugvaj – Peru.

U prvom polufinalu igra se veliki derbi između Brazila i Argentine.



Majstori za belu tačku! Dva puta su u poslednjih pet godina Čileanci osvajali Kup Amerike pobedama na penale u finalu, uz samo jedan promašen šut iz ukupno devet pokušaja, a sinoć su još jednom demonstrirali da sa 11 metara gađaju kao da imaju snajpere u nogama.

Kolumbija nije izdržala pritisak i izbačena je sa Kupa Amerike šutiranjem jedanaesteraca (5:4) posle 0:0 u 120 minuta igre.

Čile se plasirao u polufinale a sa kim će se boriti za finale znaće posle današnjeg okršaja Urugvaja i Perua (21.00). Drugi polufinalni par čine Brazil i Argentina u pravom južnoameričkom Superklasiku.

Zaslužili su Čileanci da prođu dalje. Crveni su potpuno kontrolisali utakmicu protiv Kolumbije, koju je golman Ospina u nekoliko navrata spasao da ne ispadne pre jedanaesteraca.

Imali su puleni Rejnalda Ruede i više udaraca na gol i bili su generalno bolji na terenu, međutim, Kolumbija je uspela da odvede meč do penala, gde je pala u poslednjoj seriji.

U prve četiri serije precizni su bili Rodriges, Kardona, Kvadrado i Mina za Kolumbiju, a Vidal, Vargas, Pulgar i Arangiz za Čile. I onda odluka. Defanzivac Vilijam Tesiljo promašio je ceo gol, a Aleksis Sančes je bio neumoljiv i Čile je prošao dalje.

Šampionski trofej je i dalje u rukama Crvenih i planiraju da se s njim vrate u domovinu.



Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar