Пао рекорд Матеје Кежмана!

После 19 година, ПСВ има најскупљег фудбалера у историји! Филипсовци победили Порто! ПСВ довео Бруму из РБ Лајпцига и срушио рекорд у висини трансфера, који је 19 година био у власништу Матеје Кежмана.

Фудбал 28.06.2019 | 17:36
Пао рекорд Матеје Кежмана!
Скоро две деценије трансфер Матеје Кежмана из Партизана у ПСВ био је највећи у историји холандског клуба.

Оборен је у петак!

Пре 19 година Кежман је појачао "филипсовце" за 28.000.000 немачких марака. Та инвестиција ПСВ-а почела је већ прве сезоне да се исплаћује, а српски нападач убрзо је постао најбољи стрелац клуба из Ајндховена.

У петак је ПСВ платио за крилног фудбалера РБ Лајпцига, Бруму, 15.000.000 евра, што је када се упореди са трансфером Кежмана за милион евра више.

Фудбалер из Гвинеје Бисао постао је тако најскупљи фудбалер у историји ПСВ-а. Брума има 24 година, али и довољно искуства да направи разлику на терену и помогне ПСВ-у.

Као дете је са 13 година стигао у Португал, где је прошао школу Спортинга. За први тим "лавова" одиграо је 13 утакмица, а затим је прешао у Галатасарај, где је за четири године уписао 57 утакмица и постигао 12 голова у шампионату Турске.

У међувремену је био на позајмицама у Газиантепу и Реал Сосиједаду, а последње две године носио је дрес РБ Лајпцига.

Брума, иако је рођен у Гвинеји Бисао, прошао је две селекције Португала, а за "А" тим одиграо је седам мечева.

Један од најдуговечнијих клупских трансфер рекорда је данас пао.

После 19 година одолевања је срушен рекорд Матеје Кежмана као најскупље играча у историји ПСВ Ајндховена. Тог лета 2000. године, славни холандски клуб је платио Партизану 28.000.000 немачких марака за једног од најталентованијих нападача Европе у том тренутку. Преведено у евре, данас се тај трансфер води као 14.000.000 евра.  

А данас је ПСВ коначно платио више од тога. За 15.000.000 евра је од РБ Лајпцига купљено португалско крило Брума. Клуб из Ајднховена је и званично потврдио трансфер после лекарских прегледа. Уговор је потписан на четири године.

Брума има само 24 година, али јако много искуства у каријери. Рођен у Гвинеји Бисао, као дете се преселио у Португалију. Поникао је у чувеној академији Спортинга из Лисабона одакле је као јако малд отишао у Галатасарај. Истанбулски великан га је позајмљивао Гацијантепу и Реал Сосиједаду да би га пре две године продао Лајпцигу за 12.500.000 евра.

У Немачкој је Брума имао добре и лоше моменте, али утисак је да није исказао пун потенцијал. Ипак, у Ајндховену верују да могу да из њега извуку максимум и врате га на ниво игара за Галатасарај. Зато су решили да сруше клупски рекорд и да победе у трци са Портом који је био јако заинтересован за Бруму. Пре само неколико дана је изгледало као готова ствар да ће се Португалац вратити у домовину, али ПСВ га је убедио да обуче црвено-бели дрес.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: ПСВ

Коментари / 0

Оставите коментар