Pao rekord Mateje Kežmana!

Posle 19 godina, PSV ima najskupljeg fudbalera u istoriji! Filipsovci pobedili Porto! PSV doveo Brumu iz RB Lajpciga i srušio rekord u visini transfera, koji je 19 godina bio u vlasništu Mateje Kežmana.

Fudbal 28.06.2019 | 17:36
Pao rekord Mateje Kežmana!
Skoro dve decenije transfer Mateje Kežmana iz Partizana u PSV bio je najveći u istoriji holandskog kluba.

Oboren je u petak!

Pre 19 godina Kežman je pojačao "filipsovce" za 28.000.000 nemačkih maraka. Ta investicija PSV-a počela je već prve sezone da se isplaćuje, a srpski napadač ubrzo je postao najbolji strelac kluba iz Ajndhovena.

U petak je PSV platio za krilnog fudbalera RB Lajpciga, Brumu, 15.000.000 evra, što je kada se uporedi sa transferom Kežmana za milion evra više.

Fudbaler iz Gvineje Bisao postao je tako najskuplji fudbaler u istoriji PSV-a. Bruma ima 24 godina, ali i dovoljno iskustva da napravi razliku na terenu i pomogne PSV-u.

Kao dete je sa 13 godina stigao u Portugal, gde je prošao školu Sportinga. Za prvi tim "lavova" odigrao je 13 utakmica, a zatim je prešao u Galatasaraj, gde je za četiri godine upisao 57 utakmica i postigao 12 golova u šampionatu Turske.

U međuvremenu je bio na pozajmicama u Gaziantepu i Real Sosijedadu, a poslednje dve godine nosio je dres RB Lajpciga.

Bruma, iako je rođen u Gvineji Bisao, prošao je dve selekcije Portugala, a za "A" tim odigrao je sedam mečeva.

Jedan od najdugovečnijih klupskih transfer rekorda je danas pao.

Posle 19 godina odolevanja je srušen rekord Mateje Kežmana kao najskuplje igrača u istoriji PSV Ajndhovena. Tog leta 2000. godine, slavni holandski klub je platio Partizanu 28.000.000 nemačkih maraka za jednog od najtalentovanijih napadača Evrope u tom trenutku. Prevedeno u evre, danas se taj transfer vodi kao 14.000.000 evra.  

A danas je PSV konačno platio više od toga. Za 15.000.000 evra je od RB Lajpciga kupljeno portugalsko krilo Bruma. Klub iz Ajdnhovena je i zvanično potvrdio transfer posle lekarskih pregleda. Ugovor je potpisan na četiri godine.

Bruma ima samo 24 godina, ali jako mnogo iskustva u karijeri. Rođen u Gvineji Bisao, kao dete se preselio u Portugaliju. Ponikao je u čuvenoj akademiji Sportinga iz Lisabona odakle je kao jako mald otišao u Galatasaraj. Istanbulski velikan ga je pozajmljivao Gacijantepu i Real Sosijedadu da bi ga pre dve godine prodao Lajpcigu za 12.500.000 evra.

U Nemačkoj je Bruma imao dobre i loše momente, ali utisak je da nije iskazao pun potencijal. Ipak, u Ajndhovenu veruju da mogu da iz njega izvuku maksimum i vrate ga na nivo igara za Galatasaraj. Zato su rešili da sruše klupski rekord i da pobede u trci sa Portom koji je bio jako zainteresovan za Brumu. Pre samo nekoliko dana je izgledalo kao gotova stvar da će se Portugalac vratiti u domovinu, ali PSV ga je ubedio da obuče crveno-beli dres.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: PSV

Komentari / 0

Ostavite komentar