Руни жели корацима Лампарда и Џерарда!

Руни вјерује да би успјех Френка Лампарда и Стивена Џерарда могао да буде његова ''звијезда водиља'' у будућем, тренерском послу.

Фудбал 28.06.2019 | 16:20
Руни жели корацима Лампарда и Џерарда!
Енглески нападач Вејн Руни, који је тринаест година провео у дресу Манчестер јунајтеда, полако ''своди рачуне'' изузетно успјешне играчке каријере и почиње да размишља о ономе што га чека кад се угасе свјетла играчке позорнице, а то је, како сад ствари стоје – тренерска каријера!

Руни, који ће у октобру напунити 34 године, прве фудбалске кораке направио је на Гудисон парку у дресу Евертона, одакле се преселио на ''Театар снова''.

Играјући за ''црвене ђаволе'' од 2004. до 2017. године, постигао је 183 гола на 393 утакмице, те прославио освајање чак 16 трофеја (5 у ФА Премијер лиги, 4 у Лига купу, 3 у Комјунити шилду, док је по једном освајао ФА куп, Лигу шампиона, Лигу Европе и Свјетско клупско првенство).

Вратио се, потом, на једну сезону међу ''карамеле'', да би, прошле године у ово доба, одлучио да се опроба и ван граница Острва, те је тако кренуо пут МЛС-а, гдје игра за Ди Си Јунајтед.

Иако је још увијек играч тима из Вашингтона, за који је одиграо 40 утакмица и постигао 23 гола, Руни не крије да је већ добио одређене понуде, како из Енглеске, тако и са простора Сјеверне Америке, да се ''ухвати'' у коштац са тренерским обавезама.

''Идем корак по корак, када завршим каријеру, видјећу које могућности постоје. Већ сам добио неколико понуда, али сам, у овом тренутку, још увијек играч и желим да уживам у игри док могу, а тек касније ћу разматрати која опција је најприхватљивија за мене. Кад окачим копачке о клин, донијећу одлуку о даљим корацима на основу како мојих, тако и амбиција одређеног клуба'', јасан је Вејн.

Неколико његових саиграча из репрезентације, од које се опростио 2018. године након 120 наступа, већ ''плива'' у тренерским водама.

На највишем нивоу ускоро би могао да буде Френк Лампард, са којим је Челси отпочео преговоре са његовим садашњим клубом Дерби Каунтијем како би попунио упражњено мјесто шефа струке након одласка Мауриција Сарија у ''Стару даму''.

Скот Паркер ће у сезони пред нама командовати играчима Фулама, Џон Тери је као помоћник у Астон Вили изборио повратак у елиту, док веома добар посао са Глазгов Ренџерсима ради Стивен Џерард, под чијом командом се овај клуб, у прошлој сезони, вратио у групну фазу једног од европских клупских такмичења.

''То је сјајно за Френка, али исто тако и за младе играче, као и оне који су тек завршили играчке каријере, да виде како велики тимови попут Челсија дају шансу својим бившим играчима да се докажу. Стога сам сигуран да ће у наредним годинама и Стивен добити ту прилику на Енфилду. Ту су и Скот (Паркер) и Џон (Тери), и њихови послови ме у овом тренутку радују и дају ми наду да ћу такође успјети'', закључио је бивши голгетер Јунајтеда.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар