Runi želi koracima Lamparda i Džerarda!

Runi vjeruje da bi uspjeh Frenka Lamparda i Stivena Džerarda mogao da bude njegova ''zvijezda vodilja'' u budućem, trenerskom poslu.

Fudbal 28.06.2019 | 16:20
Runi želi koracima Lamparda i Džerarda!
Engleski napadač Vejn Runi, koji je trinaest godina proveo u dresu Mančester junajteda, polako ''svodi račune'' izuzetno uspješne igračke karijere i počinje da razmišlja o onome što ga čeka kad se ugase svjetla igračke pozornice, a to je, kako sad stvari stoje – trenerska karijera!

Runi, koji će u oktobru napuniti 34 godine, prve fudbalske korake napravio je na Gudison parku u dresu Evertona, odakle se preselio na ''Teatar snova''.

Igrajući za ''crvene đavole'' od 2004. do 2017. godine, postigao je 183 gola na 393 utakmice, te proslavio osvajanje čak 16 trofeja (5 u FA Premijer ligi, 4 u Liga kupu, 3 u Komjuniti šildu, dok je po jednom osvajao FA kup, Ligu šampiona, Ligu Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo).

Vratio se, potom, na jednu sezonu među ''karamele'', da bi, prošle godine u ovo doba, odlučio da se oproba i van granica Ostrva, te je tako krenuo put MLS-a, gdje igra za Di Si Junajted.

Iako je još uvijek igrač tima iz Vašingtona, za koji je odigrao 40 utakmica i postigao 23 gola, Runi ne krije da je već dobio određene ponude, kako iz Engleske, tako i sa prostora Sjeverne Amerike, da se ''uhvati'' u koštac sa trenerskim obavezama.

''Idem korak po korak, kada završim karijeru, vidjeću koje mogućnosti postoje. Već sam dobio nekoliko ponuda, ali sam, u ovom trenutku, još uvijek igrač i želim da uživam u igri dok mogu, a tek kasnije ću razmatrati koja opcija je najprihvatljivija za mene. Kad okačim kopačke o klin, donijeću odluku o daljim koracima na osnovu kako mojih, tako i ambicija određenog kluba'', jasan je Vejn.

Nekoliko njegovih saigrača iz reprezentacije, od koje se oprostio 2018. godine nakon 120 nastupa, već ''pliva'' u trenerskim vodama.

Na najvišem nivou uskoro bi mogao da bude Frenk Lampard, sa kojim je Čelsi otpočeo pregovore sa njegovim sadašnjim klubom Derbi Kauntijem kako bi popunio upražnjeno mjesto šefa struke nakon odlaska Mauricija Sarija u ''Staru damu''.

Skot Parker će u sezoni pred nama komandovati igračima Fulama, Džon Teri je kao pomoćnik u Aston Vili izborio povratak u elitu, dok veoma dobar posao sa Glazgov Rendžersima radi Stiven Džerard, pod čijom komandom se ovaj klub, u prošloj sezoni, vratio u grupnu fazu jednog od evropskih klupskih takmičenja.

''To je sjajno za Frenka, ali isto tako i za mlade igrače, kao i one koji su tek završili igračke karijere, da vide kako veliki timovi poput Čelsija daju šansu svojim bivšim igračima da se dokažu. Stoga sam siguran da će u narednim godinama i Stiven dobiti tu priliku na Enfildu. Tu su i Skot (Parker) i Džon (Teri), i njihovi poslovi me u ovom trenutku raduju i daju mi nadu da ću takođe uspjeti'', zaključio je bivši golgeter Junajteda.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar