Алешевић стигао у Тужилаштво БиХ

Актер афере "Поткивање" Нермин Алешевић стигао је у просторије Тужилаштва БиХ гдје ће бити испитан у својству осумњиченог.

Босна и Херцеговина 28.06.2019 | 10:42
Алешевић стигао у Тужилаштво БиХ
Привредник из Велике Кладуше је осумњичен за давање мита и неовлаштено снимање. На видео снимку који је направио Алешевић види се предсједник ВСТВ-а Милан Тегелтији и инспектор СИПА-е Марко Панџа.

Иако је тражио имунитет, односно гаранцију да неће кривично одговарати због поступака које је предузео у афери "Поткивање", Тужилаштво БиХ је одбило тај приједлог.

У образложењу своје одлуке главни тужилац Гордана Тадић је цитирала Алешевићеву изјаву на упит тужиоца о томе да ли је предао одређену количину новца инспектору СИПА-е Марку Панџи и да ли је вршио снимање приликом њиховог сусрета у кафани у Бањој Луци, гдје је био присутан и Милан Тегелтија.

Алешевић је том приликом рекао: "Јесам, али желим да изјавим да у погледу даљњих одговора на ова питања и разјашњавања свих чињеница и разлога који су довели до истог желим од главне тужитељице добити имунитет у погледу радњи које сам предузео". Тужилац који води случај је Мериса Нуркић.

Истрага је отворена и против Марка Панџе који је, као што се види на снимку, узео новац од Алешевића како би наводно утјецао на истрагу у Тужилаштву Кантона Сарајево.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миромо

28.06.2019 09:02

Човјек треба да одговара што је разоткрио ко нам сједи и управља ВСТ умјесто да их све скину без икакве изнимке они праве пукову мрежу.Катастрофа навели га да то урадии они су саучесници плус узимање мита и злоупотреба службеног положаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.06.2019 09:03

Свака цаст господину Алесевицу на раскринкавању брсле Тегелтије,слуге мафијаског резима.Као и обицно,зртве се прогоне а прави кривци владају и терорису градјане у овој накарадној дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

28.06.2019 10:29

Сектаса у прдекану, навуко га на танак лед ,а садби да се извуце .Само по закону.

Name

Бакица

28.06.2019 11:54

Нермин сада у затвор па фино погани нека га спасавају они сто су га послали да незаконито снима .Потросит це сада све јадник за адвокате да се одбрани НИЈЕ СЕ ЛАКО БОСТИ СА РОГАТИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ не постоји као правна држава

28.06.2019 13:30

Ово само у БиХ има ,разоткријеш корупцију и кривично дјело корупције и онда те карају као то је протузаконито а није протузаконито сто влан тј пресједник високог тузилацког савјета у кафанама орима странке договара посао који се мора рјесити у оквиру институције у којој ради а не биртији а инспектор сипе још га наводи и пострекава на кривично дјело давања мита у читавој причи ово је страшно дно дна..

ОДГОВОРИТЕ