Alešević stigao u Tužilaštvo BiH

Akter afere "Potkivanje" Nermin Alešević stigao je u prostorije Tužilaštva BiH gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Bosna i Hercegovina 28.06.2019 | 10:42
Alešević stigao u Tužilaštvo BiH
Privrednik iz Velike Kladuše je osumnjičen za davanje mita i neovlašteno snimanje. Na video snimku koji je napravio Alešević vidi se predsjednik VSTV-a Milan Tegeltiji i inspektor SIPA-e Marko Pandža.

Iako je tražio imunitet, odnosno garanciju da neće krivično odgovarati zbog postupaka koje je preduzeo u aferi "Potkivanje", Tužilaštvo BiH je odbilo taj prijedlog.

U obrazloženju svoje odluke glavni tužilac Gordana Tadić je citirala Aleševićevu izjavu na upit tužioca o tome da li je predao određenu količinu novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži i da li je vršio snimanje prilikom njihovog susreta u kafani u Banjoj Luci, gdje je bio prisutan i Milan Tegeltija.

Alešević je tom prilikom rekao: "Jesam, ali želim da izjavim da u pogledu daljnjih odgovora na ova pitanja i razjašnjavanja svih činjenica i razloga koji su doveli do istog želim od glavne tužiteljice dobiti imunitet u pogledu radnji koje sam preduzeo". Tužilac koji vodi slučaj je Merisa Nurkić.

Istraga je otvorena i protiv Marka Pandže koji je, kao što se vidi na snimku, uzeo novac od Aleševića kako bi navodno utjecao na istragu u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miromo

28.06.2019 11:02

Čovjek treba da odgovara što je razotkrio ko nam sjedi i upravlja VST umjesto da ih sve skinu bez ikakve iznimke oni prave pukovu mrežu.Katastrofa naveli ga da to uradii oni su saučesnici plus uzimanje mita i zloupotreba službenog položaja

ODGOVORITE
Name

Marko

28.06.2019 11:03

Svaka cast gospodinu Alesevicu na raskrinkavanju brsle Tegeltije,sluge mafijaskog rezima.Kao i obicno,zrtve se progone a pravi krivci vladaju i terorisu gradjane u ovoj nakaradnoj drzavi.

ODGOVORITE
Name

Brzi

28.06.2019 12:29

Sektasa u prdekanu, navuko ga na tanak led ,a sadbi da se izvuce .Samo po zakonu.

Name

Bakica

28.06.2019 13:54

Nermin sada u zatvor pa fino pogani neka ga spasavaju oni sto su ga poslali da nezakonito snima .Potrosit ce sada sve jadnik za advokate da se odbrani NIJE SE LAKO BOSTI SA ROGATIMA.

ODGOVORITE
Name

BiH ne postoji kao pravna država

28.06.2019 15:30

Ovo samo u BiH ima ,razotkriješ korupciju i krivično djelo korupcije i onda te karaju kao to je protuzakonito a nije protuzakonito sto vlan tj presjednik visokog tuzilackog savjeta u kafanama orima stranke dogovara posao koji se mora rjesiti u okviru institucije u kojoj radi a ne birtiji a inspektor sipe još ga navodi i postrekava na krivično djelo davanja mita u čitavoj priči ovo je strašno dno dna..

ODGOVORITE