КАН: Дерби припао Алжиру!

Белаили сломио бледи Сенегал! Заслужено славље селекције Ђамела Белмадија - 1:0.

Фудбал 27.06.2019 | 23:17
КАН: Дерби припао Алжиру!
Велики дерби групе Ц припао је Алжиру, који није могао да изабере лепши начин да се пласира у осмину финала Купа афричких нација. Селекција Ђамела Белмадија савладала је Сенегал у Каиру (1:0), па потпуно растерећена очекује меч последњег кола са Танзанијом.

Одлучујући погодак у прилично тврдој утакмици био је дело Јусефа Белаилија. Везиста Есперанса одлично је испратио напад свог тима у 49. минуту и из другог плана натрчао на лопту коју је на другу страну послао Сифијан Фегули. Алжирци су тада крунисали бољу игру на овом мечу и један од успешних контранапада, којих није било превише са обе стране.

Багдад Бундежах је пропустио солидне шансе да доведе Алжир у вођство још у првом полувремену, а исти играч је непосредно након водећег гола имао прилику да дуплира предност свог тима. Последњу прилиуку за Алжир у 71. минуту није успео да искористи Ријад Марез.

Сенегал је тек у финишу дошао до шансе да исправи своју потпуно бледу игру на овом мечу. Најближи поготку вечерас био је Мбаје Дијањ, чији је ударац у 80. минуту ипак прошао поред десне стативе.

Селекција Алијуа Сисеа остала је на три освојена бода, али још увек држи све у својим рукама, пошто је за три дана очекује одлучујући меч са Кенијом, која је савладала Танзанију након преокета са 3:2, па се изједначила са Сенегалом на другом месту.

Пројектил Илаимахаритре приближио Мадагаскар осмини финала! Бурунди поново савладан минималним резултатом - 0:1.

Мадагаскар је отворио врата осмине финала Купа афричких нација! Селекција Николе Дупија савладала је Бурунди у другом колу групне фазе такмичења, чиме је избила на другу позицију иза Нигерије, па ће јој у последњем колу вероватно бити довољан и бод, а можда ни толико, да се нађе у наредној фази такмичења - 1:0 (0:0).

Кључни тренутак прилично утакмице догодио се у 76. минуту. Тада је слободан ударац са ивице казненог простора на сјајан начин извео везиста белгијеске Шарлрое Марко Илаимахаритра, оставивши голмана Бурундија Мелвина Џонатана Нахиману без шансе да укроти упућени пројектил.

Мадагаскар је имао знатно више изразитих прилика пре постигнутог гола, а посебно у првом полувремену када је мрежа Нахимане била угрожена у четири наврата. Ипак, Бурунди се пробудио у наставку и пшочео да прети, једном је у одличној шанси био Разак, а други пут Бигримана, међутим, убрзо су им све лађе потонуле.

Последњу шансу да дођу макар до бода изабраници Оливера Нијунгека имали су у 80. минуту када је покушај Амисија Мохамеда на сјајан начин зауставио Мелвин Адријен. Последњу шансу на утакмици у 89. минуту пропустио је стелац јединог гола на мечу. Ипак, Нахимана је изашао као победник из те ситуације. У последњем колу за три дана Мадагаскар игра са Нигеријом, која је већ у наредној фази, док Бурунди чека меч са Гвинејом.

АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА, ГРУПНА ФАЗА - 2. КОЛО

Група А

Среда

Уганда – Зимбабве 1:1 (1:1)
/Окви 12 – Билијат 40/

Египат - ДР Конго 2:0 (2:0)
/Ел Мохамади 25, Салах 43/

Група Б

Среда

Нигерија - Гвинеја 1:0 (0:0)
/Омеруо 73/

Четвртак:

Мадагаскар - Бурунди 1:0 (0:0)
/Илаимахаритра 76/

Група Ц

Четвртак

Сенегал - Алжир 0:1 (0:0)
/Белаили 49/

Кенија - Танзанија 3:2 (1:2)
/Олунга 39, 80, Омоло 62 - Мсува 6. Самата 40/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар