KAN: Derbi pripao Alžiru!

Belaili slomio bledi Senegal! Zasluženo slavlje selekcije Đamela Belmadija - 1:0.

Fudbal 27.06.2019 | 23:17
KAN: Derbi pripao Alžiru!
Veliki derbi grupe C pripao je Alžiru, koji nije mogao da izabere lepši način da se plasira u osminu finala Kupa afričkih nacija. Selekcija Đamela Belmadija savladala je Senegal u Kairu (1:0), pa potpuno rasterećena očekuje meč poslednjeg kola sa Tanzanijom.

Odlučujući pogodak u prilično tvrdoj utakmici bio je delo Jusefa Belailija. Vezista Esperansa odlično je ispratio napad svog tima u 49. minutu i iz drugog plana natrčao na loptu koju je na drugu stranu poslao Sifijan Feguli. Alžirci su tada krunisali bolju igru na ovom meču i jedan od uspešnih kontranapada, kojih nije bilo previše sa obe strane.

Bagdad Bundežah je propustio solidne šanse da dovede Alžir u vođstvo još u prvom poluvremenu, a isti igrač je neposredno nakon vodećeg gola imao priliku da duplira prednost svog tima. Poslednju priliuku za Alžir u 71. minutu nije uspeo da iskoristi Rijad Marez.

Senegal je tek u finišu došao do šanse da ispravi svoju potpuno bledu igru na ovom meču. Najbliži pogotku večeras bio je Mbaje Dijanj, čiji je udarac u 80. minutu ipak prošao pored desne stative.

Selekcija Alijua Sisea ostala je na tri osvojena boda, ali još uvek drži sve u svojim rukama, pošto je za tri dana očekuje odlučujući meč sa Kenijom, koja je savladala Tanzaniju nakon preoketa sa 3:2, pa se izjednačila sa Senegalom na drugom mestu.

Projektil Ilaimaharitre približio Madagaskar osmini finala! Burundi ponovo savladan minimalnim rezultatom - 0:1.

Madagaskar je otvorio vrata osmine finala Kupa afričkih nacija! Selekcija Nikole Dupija savladala je Burundi u drugom kolu grupne faze takmičenja, čime je izbila na drugu poziciju iza Nigerije, pa će joj u poslednjem kolu verovatno biti dovoljan i bod, a možda ni toliko, da se nađe u narednoj fazi takmičenja - 1:0 (0:0).

Ključni trenutak prilično utakmice dogodio se u 76. minutu. Tada je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora na sjajan način izveo vezista belgijeske Šarlroe Marko Ilaimaharitra, ostavivši golmana Burundija Melvina Džonatana Nahimanu bez šanse da ukroti upućeni projektil.

Madagaskar je imao znatno više izrazitih prilika pre postignutog gola, a posebno u prvom poluvremenu kada je mreža Nahimane bila ugrožena u četiri navrata. Ipak, Burundi se probudio u nastavku i pšočeo da preti, jednom je u odličnoj šansi bio Razak, a drugi put Bigrimana, međutim, ubrzo su im sve lađe potonule.

Poslednju šansu da dođu makar do boda izabranici Olivera Nijungeka imali su u 80. minutu kada je pokušaj Amisija Mohameda na sjajan način zaustavio Melvin Adrijen. Poslednju šansu na utakmici u 89. minutu propustio je stelac jedinog gola na meču. Ipak, Nahimana je izašao kao pobednik iz te situacije. U poslednjem kolu za tri dana Madagaskar igra sa Nigerijom, koja je već u narednoj fazi, dok Burundi čeka meč sa Gvinejom.

AFRIČKI KUP NACIJA, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

Grupa A

Sreda

Uganda – Zimbabve 1:1 (1:1)
/Okvi 12 – Bilijat 40/

Egipat - DR Kongo 2:0 (2:0)
/El Mohamadi 25, Salah 43/

Grupa B

Sreda

Nigerija - Gvineja 1:0 (0:0)
/Omeruo 73/

Četvrtak:

Madagaskar - Burundi 1:0 (0:0)
/Ilaimaharitra 76/

Grupa C

Četvrtak

Senegal - Alžir 0:1 (0:0)
/Belaili 49/

Kenija - Tanzanija 3:2 (1:2)
/Olunga 39, 80, Omolo 62 - Msuva 6. Samata 40/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar