Челси реаговао у посљедњим сатима!

Једна куповина и нови уговор који се чекао! Сјајане вести за навијаче Плаваца.

Фудбал 28.06.2019 | 12:13
Челси реаговао у посљедњим сатима!
На неких 72 часа пре него што ће кренути ФИФА суспензија и забрана регистрације појачања, Челси је успео да осигура два битна потписа.

Плавци су постигли договор око откупа Матеа Ковачића од Реал Мадрида, али и око новог уговора који ће потписати Калум Хадсон Одои.

Подсетимо, Челси овог лета неће моћи да доводи појачања, али може до 30. јуна да отркупи неке играча који су ту били на позајмици. После вишенедељног натезања са Реал Мадридом, коначно је дошло до споразума. Челси ће платити 45.000.000 евра за откуп уговора, иако је Реал дуго времена инсистирао на суми од 50.000.000 евра и враћао Плавцима мило за драго за оне њихове захтеве у преговорима око Азара.

Други потпис је можда и важнији за Челси. Калум Хадсон Одои ће ставити параф на петогодишњи уговор са Плавцима и коначно ће се решити проблем који је мучио лондонски клуб последњих годину дана. ХадсонОдои је највећи таленат Челсија и један од највећих у Енглеској, а овог лета улази у последњу годину уговора. Последњих годину дана му је Челси нудио нови уговор, три пута поправљао понуду, ачли је малди Енгелз одбијао јер је имао понуду бајерна. Баварци су били спремни још зимус да плате 45.000.000 евра за њега, а веровали су да ће га сигурно за исте паре добити овог лета.

Међутим, млади Енглез је на пролеће доживео тешку повреди и покидао је Ахилову тетиву. То је охладило интерес Бајерна који се повукао и није желео да га купи повређеног. Саветовао га је да сачека истек уговора и да онда наредног лета дође као слободан играч. Челси је наставио да убеђује играча и коначно га убедио уговором вредним преко 8.000.000 евра годишње. На одлуку играча је утицао и долазак Френка Лампарда на место тренера. 

Хадсон Одои неће на терен пре септембра, а у Челсију полажу велике наде да ће он и појачање КристијанПулишић успети у перспективи да надокнаде одлазак Едена Азара.

Челси је тако завршио два битна посла, а сада се чека лампарда да пресече о судбинама Курта Зуме, Давидеа Запакосте и Маркоса Алонса који имају понуде из иностранства. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар