Потписано: Звездин трећи новајлија - Шпанац!

Званично – Алберто Кањас ново појачање Звезде! Хосе Алберто Кањас, шпански везиста, потписао је уговор до 2021. године са Црвеном звездом, саопштио је клуб из Љутице Богдана.  Црвено-бели ангажовали искусног везисту на две године. Прикљуће се екипи најкасније у понедељак.

Фудбал 27.06.2019 | 18:51
Потписано: Звездин трећи новајлија - Шпанац!
Велико појачање за Црвену звезду пред почетак европских квалификација и Суперлиге Србије стигло је у виду искусног везисте Кањаса, који ће појачати конкуренцију у екипи Владана Милојевића.

Богато искуство које је стицао у Шпанији, Енглеској и Грчкој без сумње ће много значити Кањасу и помоћи му да донесе превагу на терену у корист црвено-белих.

Кањас је рођен 27. маја 1987. године, у предграђу Кадиза. Играо је у Омладинској школи Реал Бетиса, за који је дебитовао и у сениоркој конкуренцији 2009. године. Потпуно се афирмисао у шпанском тиму за који је наступао наредне четири године.

У августу 2013. године преселио се у енглески Свонси, са којим је играо у Лиги Европе, ФА Купу, а забележио је и 29 утакмица у Премијер лиги. Након годину дана вратио се у Шпанију, где је до 2016. године бранио боје Еспањола. У ПАОК се преселио 2016. године,а са грчком екипом играо је и у Лиги Европе и у Лиги шампиона.

Кањас ће се екипи Црвене звезде у Аустрији прикључити најкасније 1. јула, када му и формално истиче уговор са ПАОК-ом. Може да се десити и да Шпанац раније почне да тренира са Звездом, уколико шампион Грчке достави одобрење да то може да уради.

Током свог другог дана у Београду, шпански фудбалер Хосе Алберто Кањас (32) званично је постао фудбалер Црвене звезде.

Доскорашњи дефанзивни везиста шампиона Грчке, ПАОК-а, потписао је двогодишњи уговор са прваком Србије и носиће црвено-бело до лета 2021.

Потписом на стадиону "Рајко Митић", Кањас је постао прво инострано појачање екипе Владана Милојевића.

Њих двојица сретали су се и у Грчкој, где је Шпанац протекле три године играо за ПАОК, а пре тога је наступао за Еспањол, Свонси и Бетис, у којем је завршио омладински стаж и почео сениорску каријеру.

Црвена звезда саопштила је да ће се Кањас придружити новим саиграчима на припремама у Аустрији најкасније у понедељак, 1. јула, када му истиче уговор са ПАОК-ом.

"Може се десити и да Шпанац раније почне да тренира са Звездом, ако шампион Грчке достави одобрење да то може да уради", пише на Звездином сајту.

Црвена звезда је и званично представила треће појачање у летњем прелазном року. У питању је шпански везиста Хосе Алберто Кањас, који је са српским шампионом потписао уговор до 2021. године.

Кањас ће се екипи Владана Милојевића у Аустрији прикључити најкасније 1. јула, када му и формално истиче уговор са ПАОК-ом. Може да се десити и да Шпанац раније почне да тренира са Звездом, уколико шампион Грчке достави одобрење да то може да уради.

Шпанац има 32 године и богату каријеру иза себе. Поникао је у Бетису, након којег је играо за Свонси и Еспањол. Протекле три сезоне провео је у грчком ПАОК-у, за који је одиграо 88 мечева и постигао четири гола. Ради се о задњем везном фудбалеру, којег краси тачан пас и добра организација игре, што је нешто што недостајало црвено-белима у протеклом периоду на овом месту у тиму.

Кањас ће директну конкуренцију на овој позицији имати у виду Бранка Јовичића, али се ради о играчима различитих карактеристика, што ће Владану Милојевићу омогућити да има опцију више у зависности од противника са којим се састаје. Ипак, сада је створена и поприлична гужва у маневру, с обзиром да су ту још и Душан Јованчић, Горан Чаушић и Милош Вулић. Везисти Напретка је већ препоручен одлазак у Раднички из Ниша, где би му био омогућен континуитет игре и знатно већа минутажа, али играч још увек није одлучио да ли ће направити тај потез.

У прошлој сезони Кањас је у свим такмичењима забележио 27 наступа, од чега свега 14 у грчком првенству. Један од разлога за то била је и повреда кука, због којег је од децембра прошле године до краја сезоне забележио свега три наступа. Ипак, у последњем колу против Пас Јањине одиграо је свих 90 минута, што би требало да значи да су три проблеми искорењени још у мају. Када се буде прикључио екипи Владана Милојевића биће јасно и у каквој је физичкој форми у овом тренутку, односно да ли ће моћи у потпуности да се спреми за старт квалификација. У сваком случају, црвено-белима ће бити далеко потребнији онда када стигну знатно јачи противници од Судуве и Хелсинкија, са којима не би требало да буде великих проблема у прва два кола квалификација за Лигу шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар