Potpisano: Zvezdin treći novajlija - Španac!

Zvanično – Alberto Kanjas novo pojačanje Zvezde! Hose Alberto Kanjas, španski vezista, potpisao je ugovor do 2021. godine sa Crvenom zvezdom, saopštio je klub iz Ljutice Bogdana.  Crveno-beli angažovali iskusnog vezistu na dve godine. Prikljuće se ekipi najkasnije u ponedeljak.

Fudbal 27.06.2019 | 18:51
Potpisano: Zvezdin treći novajlija - Španac!
Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu pred početak evropskih kvalifikacija i Superlige Srbije stiglo je u vidu iskusnog veziste Kanjasa, koji će pojačati konkurenciju u ekipi Vladana Milojevića.

Bogato iskustvo koje je sticao u Španiji, Engleskoj i Grčkoj bez sumnje će mnogo značiti Kanjasu i pomoći mu da donese prevagu na terenu u korist crveno-belih.

Kanjas je rođen 27. maja 1987. godine, u predgrađu Kadiza. Igrao je u Omladinskoj školi Real Betisa, za koji je debitovao i u seniorkoj konkurenciji 2009. godine. Potpuno se afirmisao u španskom timu za koji je nastupao naredne četiri godine.

U avgustu 2013. godine preselio se u engleski Svonsi, sa kojim je igrao u Ligi Evrope, FA Kupu, a zabeležio je i 29 utakmica u Premijer ligi. Nakon godinu dana vratio se u Španiju, gde je do 2016. godine branio boje Espanjola. U PAOK se preselio 2016. godine,a sa grčkom ekipom igrao je i u Ligi Evrope i u Ligi šampiona.

Kanjas će se ekipi Crvene zvezde u Austriji priključiti najkasnije 1. jula, kada mu i formalno ističe ugovor sa PAOK-om. Može da se desiti i da Španac ranije počne da trenira sa Zvezdom, ukoliko šampion Grčke dostavi odobrenje da to može da uradi.

Tokom svog drugog dana u Beogradu, španski fudbaler Hose Alberto Kanjas (32) zvanično je postao fudbaler Crvene zvezde.

Doskorašnji defanzivni vezista šampiona Grčke, PAOK-a, potpisao je dvogodišnji ugovor sa prvakom Srbije i nosiće crveno-belo do leta 2021.

Potpisom na stadionu "Rajko Mitić", Kanjas je postao prvo inostrano pojačanje ekipe Vladana Milojevića.

Njih dvojica sretali su se i u Grčkoj, gde je Španac protekle tri godine igrao za PAOK, a pre toga je nastupao za Espanjol, Svonsi i Betis, u kojem je završio omladinski staž i počeo seniorsku karijeru.

Crvena zvezda saopštila je da će se Kanjas pridružiti novim saigračima na pripremama u Austriji najkasnije u ponedeljak, 1. jula, kada mu ističe ugovor sa PAOK-om.

"Može se desiti i da Španac ranije počne da trenira sa Zvezdom, ako šampion Grčke dostavi odobrenje da to može da uradi", piše na Zvezdinom sajtu.

Crvena zvezda je i zvanično predstavila treće pojačanje u letnjem prelaznom roku. U pitanju je španski vezista Hose Alberto Kanjas, koji je sa srpskim šampionom potpisao ugovor do 2021. godine.

Kanjas će se ekipi Vladana Milojevića u Austriji priključiti najkasnije 1. jula, kada mu i formalno ističe ugovor sa PAOK-om. Može da se desiti i da Španac ranije počne da trenira sa Zvezdom, ukoliko šampion Grčke dostavi odobrenje da to može da uradi.

Španac ima 32 godine i bogatu karijeru iza sebe. Ponikao je u Betisu, nakon kojeg je igrao za Svonsi i Espanjol. Protekle tri sezone proveo je u grčkom PAOK-u, za koji je odigrao 88 mečeva i postigao četiri gola. Radi se o zadnjem veznom fudbaleru, kojeg krasi tačan pas i dobra organizacija igre, što je nešto što nedostajalo crveno-belima u proteklom periodu na ovom mestu u timu.

Kanjas će direktnu konkurenciju na ovoj poziciji imati u vidu Branka Jovičića, ali se radi o igračima različitih karakteristika, što će Vladanu Milojeviću omogućiti da ima opciju više u zavisnosti od protivnika sa kojim se sastaje. Ipak, sada je stvorena i poprilična gužva u manevru, s obzirom da su tu još i Dušan Jovančić, Goran Čaušić i Miloš Vulić. Vezisti Napretka je već preporučen odlazak u Radnički iz Niša, gde bi mu bio omogućen kontinuitet igre i znatno veća minutaža, ali igrač još uvek nije odlučio da li će napraviti taj potez.

U prošloj sezoni Kanjas je u svim takmičenjima zabeležio 27 nastupa, od čega svega 14 u grčkom prvenstvu. Jedan od razloga za to bila je i povreda kuka, zbog kojeg je od decembra prošle godine do kraja sezone zabeležio svega tri nastupa. Ipak, u poslednjem kolu protiv Pas Janjine odigrao je svih 90 minuta, što bi trebalo da znači da su tri problemi iskorenjeni još u maju. Kada se bude priključio ekipi Vladana Milojevića biće jasno i u kakvoj je fizičkoj formi u ovom trenutku, odnosno da li će moći u potpunosti da se spremi za start kvalifikacija. U svakom slučaju, crveno-belima će biti daleko potrebniji onda kada stignu znatno jači protivnici od Suduve i Helsinkija, sa kojima ne bi trebalo da bude velikih problema u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar