Херој Хумске остаје у клубу!

Партизан продужио уговор са човеком који му је донео Куп! Искусни дефанзивац Бојан Остојић продужио је уговор са Партизаном на годину дана.  Не иде нигде: Остојић и званично остаје у Партизану! Партизан је договорио продужетак сарадње са ветераном који је "процветао" у другом делу сезоне код Сава Милошевића.

Фудбал 27.06.2019 | 21:45
Херој Хумске остаје у клубу!
Званично: Остојић у Партизану до јуна 2020. године. Искусни штопер и челници црно-белих договорили наставак сарадње.

Остојићу је за неколико дана истицао претходни, спекулисало се о могућем одласку из Хумске, али се после вишенедељних преговора коначно договорио са управом.

Тако је награђен за гол којим је у "вечитом" дербију са Црвеном звездом донео Партизану трофеј Купа протекле сезоне.

Остојић има 35 година, у Хумску је стигао 2016. из Чукаричког и на 73 званичне утакмице постигао три гола. Рачунајући пријатељске, има тачно 100 наступа у црно-белом дресу.

Он ће се за место у екипи борити пре свега са новајлијама Домиником Дингом и Игором Вујачићем, док се очекују одласци талентованих штопера Светозара Марковића и Страхиње Павловића.

Све дилеме су отклоњене: Бојан Остојић остаје у Партизану.

Искусни штопер, јунак последњег издања финала Купа Србије, договорио је овог четвртка наставка сарадње са црно-белима и потписао нови уговор. После састанка са генерални директором клуба, Милошем Вазуром, 35-годишњи дефанзивац обавезао се на верност црно-белима до јуна 2020. и тиме је стављена тачка на спекулације да би током лета могао да напусти клуб.

Данима је трајала неизвесност око статуса Бојана Остојића. Играч је све време желео да остане у Партизану и то није крио још од вечери кад је голом против Црвене звезде делимично спасао сезону свима у Хумској. Неколико рунди преговара са челницима завршило се неуспешно, чак се причало да бивши првотимац Чукаричког и Вождовца на Златибор одлази како би на почетном делу припрема прошао неку врсти пробе и убедио стручни штаб да може, физички пре свега, да одговори захтевима играња у Партизану. Кад су од тренера Сава Милошевића стигли позитивни извештаји на Топчидерско брдо, да у Остојићу има довољно резерве да изгура макар још једну сезону, постало је јасно да ће се случај окончати баш како су желели и играч и тренер и навијачи.

Последично томе, Партизан, вероватно, више неће тражити ново решење у централном делу одбране. Струци су на располагању Бојан Остојић, новајлије Доминик Динга и Игор Вујачић, очекују се продаје СветозараМарковића Олимпијакосу и Страхиње Павловића Јувентусу, а у срце одбране могао би, зависно од потребе и ривала, да се помери десни бек Немања Р. Милетић. Самим тим, капитен Будућности, Стефан Милић неће баш скорије за Београд, те остаје да се његов развој прати.

Истовремено, озваничење наставка сарадње са Бојаном Остојићем значи да су кратких рукава остали Војводина и бањалучки Борац, интересентни за актера 100. утакмица у дресу Партизана. Ипак је то други ниво фудбала.

Потврда која се чекала дуго!

Искусни штопер Бојан Остојић, стрелац победоносног гола за Партизан у финалу Купа Србије против Црвене звезде, коначно је договорио услове око продужетка сарадње са црно-белима на још једну сезону.

Деловало је да је у питању само формалност, када је Саво Милошевић крајем маја инсистирао на останку 35-годишњег дефанзивца, али су се преговори "отегли" још месец дана.

С обзиром да се већ недељама чекало на коначан договор две стране, у причу су се умешали Војводина и Борац из Бањалуке, али нису "помрсили" рачуне Партизану који је тако задржао дефанзивца који је тек у другом делу сезоне код Милошевића добио већу минутажу.

Остојић је од 2016. године члан Партизана када је стигао из Чукаричког, док је пре тога читаву каријеру провео у домаћим клубовима.

Од Севојна, у ком је поникао, до Радничког, БАСК-а, Новог Пазара и Вождовца.

Прошле сезоне одиграо је 13 мечева за Партизан у свим такмичењима, први у Суперлиги тек у марту, али је знатно допринео освајању пехара Купа Србије, пошто се најбоље снашао у казненом простору Црвене звезде и "поентирао" у мрежу Милана Борјана.

ПРЕЛАЗНИ РОК У ХУМСКОЈ

За сада су у Партизан дошли Александар Лутовац (Рад), Игор Вујачић (Зета), Периша Пешукић (Будућност), Доминик Динга (Урал, позајмица) и Рајко Брежанчић (Малага). Од носилаца игре нико није напустио екипу, сем Саше Илића који је завршио каријеру, односно талентованог Јована Кокира који прелази у Војводину.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар