Heroj Humske ostaje u klubu!

Partizan produžio ugovor sa čovekom koji mu je doneo Kup! Iskusni defanzivac Bojan Ostojić produžio je ugovor sa Partizanom na godinu dana.  Ne ide nigde: Ostojić i zvanično ostaje u Partizanu! Partizan je dogovorio produžetak saradnje sa veteranom koji je "procvetao" u drugom delu sezone kod Sava Miloševića.

Fudbal 27.06.2019 | 21:45
Heroj Humske ostaje u klubu!
Zvanično: Ostojić u Partizanu do juna 2020. godine. Iskusni štoper i čelnici crno-belih dogovorili nastavak saradnje.

Ostojiću je za nekoliko dana isticao prethodni, spekulisalo se o mogućem odlasku iz Humske, ali se posle višenedeljnih pregovora konačno dogovorio sa upravom.

Tako je nagrađen za gol kojim je u "večitom" derbiju sa Crvenom zvezdom doneo Partizanu trofej Kupa protekle sezone.

Ostojić ima 35 godina, u Humsku je stigao 2016. iz Čukaričkog i na 73 zvanične utakmice postigao tri gola. Računajući prijateljske, ima tačno 100 nastupa u crno-belom dresu.

On će se za mesto u ekipi boriti pre svega sa novajlijama Dominikom Dingom i Igorom Vujačićem, dok se očekuju odlasci talentovanih štopera Svetozara Markovića i Strahinje Pavlovića.

Sve dileme su otklonjene: Bojan Ostojić ostaje u Partizanu.

Iskusni štoper, junak poslednjeg izdanja finala Kupa Srbije, dogovorio je ovog četvrtka nastavka saradnje sa crno-belima i potpisao novi ugovor. Posle sastanka sa generalni direktorom kluba, Milošem Vazurom, 35-godišnji defanzivac obavezao se na vernost crno-belima do juna 2020. i time je stavljena tačka na spekulacije da bi tokom leta mogao da napusti klub.

Danima je trajala neizvesnost oko statusa Bojana Ostojića. Igrač je sve vreme želeo da ostane u Partizanu i to nije krio još od večeri kad je golom protiv Crvene zvezde delimično spasao sezonu svima u Humskoj. Nekoliko rundi pregovara sa čelnicima završilo se neuspešno, čak se pričalo da bivši prvotimac Čukaričkog i Voždovca na Zlatibor odlazi kako bi na početnom delu priprema prošao neku vrsti probe i ubedio stručni štab da može, fizički pre svega, da odgovori zahtevima igranja u Partizanu. Kad su od trenera Sava Miloševića stigli pozitivni izveštaji na Topčidersko brdo, da u Ostojiću ima dovoljno rezerve da izgura makar još jednu sezonu, postalo je jasno da će se slučaj okončati baš kako su želeli i igrač i trener i navijači.

Posledično tome, Partizan, verovatno, više neće tražiti novo rešenje u centralnom delu odbrane. Struci su na raspolaganju Bojan Ostojić, novajlije Dominik Dinga i Igor Vujačić, očekuju se prodaje SvetozaraMarkovića Olimpijakosu i Strahinje Pavlovića Juventusu, a u srce odbrane mogao bi, zavisno od potrebe i rivala, da se pomeri desni bek Nemanja R. Miletić. Samim tim, kapiten Budućnosti, Stefan Milić neće baš skorije za Beograd, te ostaje da se njegov razvoj prati.

Istovremeno, ozvaničenje nastavka saradnje sa Bojanom Ostojićem znači da su kratkih rukava ostali Vojvodina i banjalučki Borac, interesentni za aktera 100. utakmica u dresu Partizana. Ipak je to drugi nivo fudbala.

Potvrda koja se čekala dugo!

Iskusni štoper Bojan Ostojić, strelac pobedonosnog gola za Partizan u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, konačno je dogovorio uslove oko produžetka saradnje sa crno-belima na još jednu sezonu.

Delovalo je da je u pitanju samo formalnost, kada je Savo Milošević krajem maja insistirao na ostanku 35-godišnjeg defanzivca, ali su se pregovori "otegli" još mesec dana.

S obzirom da se već nedeljama čekalo na konačan dogovor dve strane, u priču su se umešali Vojvodina i Borac iz Banjaluke, ali nisu "pomrsili" račune Partizanu koji je tako zadržao defanzivca koji je tek u drugom delu sezone kod Miloševića dobio veću minutažu.

Ostojić je od 2016. godine član Partizana kada je stigao iz Čukaričkog, dok je pre toga čitavu karijeru proveo u domaćim klubovima.

Od Sevojna, u kom je ponikao, do Radničkog, BASK-a, Novog Pazara i Voždovca.

Prošle sezone odigrao je 13 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, prvi u Superligi tek u martu, ali je znatno doprineo osvajanju pehara Kupa Srbije, pošto se najbolje snašao u kaznenom prostoru Crvene zvezde i "poentirao" u mrežu Milana Borjana.

PRELAZNI ROK U HUMSKOJ

Za sada su u Partizan došli Aleksandar Lutovac (Rad), Igor Vujačić (Zeta), Periša Pešukić (Budućnost), Dominik Dinga (Ural, pozajmica) i Rajko Brežančić (Malaga). Od nosilaca igre niko nije napustio ekipu, sem Saše Ilića koji je završio karijeru, odnosno talentovanog Jovana Kokira koji prelazi u Vojvodinu.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar