“Змајеви” добијају плеја, Роберсон постаје Босанац!

Џон Роберсон ускоро би требао постати седми натурализовани репрезентативац БИХ.

Кошарка 28.06.2019 | 11:54
“Змајеви” добијају плеја, Роберсон постаје Босанац!
Кошаркашка репрезентација БиХ би ускоро требала добити појачање на позицији плејмејкера, а ријеч је о  Американцу Џону Роберсону, који је посљедњу сезону наступао за руски Јенисеј.

Према ријечима Амера Чолана, генералног секретара КС БиХ, Роберсон ће у Сарајево доћи 30. јуна како би ријешио папирологију, упознао се са селектором и особљем савеза, а уколико све прође у најбољем реду, требао би се ставити на располагање селектору Ведрану Боснићу током сљедећег циклуса квалификација.

“Овај 30-годишњи плејмејкер ће на мјесту натурализованог играча вјероватно замијенити Алекса Ренфроа који је био посљедњи Американац у бх. дресу. Прије њега натурализовани играчи у дресу наше репрезентације су били Ди-Џеј Купер, Зек Рајт, Џеј-Ар Бремер, Хенри Домеркант, те Терел Кесл“, истакао је Чолан.

Роберсон је претходну сезону провео у Русији, у екипи Јенисеја гдје је играо 30 минута у просјеку, што је највише у тој руској екипи.

Просјечно је постизао 14,5 поена, био је други стријелац екипе, а имао је 5,6 асистенција, те два скока. Свом веома добром шутерском учинку додао је 1,1 украдену лопту у просјеку.

У каријери је играо у многим европским клубовима попут Златорога (Словенија), Содертаљеа (Шведска), Атомеромуа СЕ (Мађарска), Елан Шалона, АСВЕЛ-а (Француска), те Јенисеја (Русија).

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар