“Zmajevi” dobijaju pleja, Roberson postaje Bosanac!

Džon Roberson uskoro bi trebao postati sedmi naturalizovani reprezentativac BIH.

Košarka 28.06.2019 | 11:54
“Zmajevi” dobijaju pleja, Roberson postaje Bosanac!
Košarkaška reprezentacija BiH bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji plejmejkera, a riječ je o  Amerikancu Džonu Robersonu, koji je posljednju sezonu nastupao za ruski Jenisej.

Prema riječima Amera Čolana, generalnog sekretara KS BiH, Roberson će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem saveza, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

“Ovaj 30-godišnji plejmejker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Aleksa Renfroa koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili Di-Džej Kuper, Zek Rajt, Džej-Ar Bremer, Henri Domerkant, te Terel Kesl“, istakao je Čolan.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Jeniseja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u toj ruskoj ekipi.

Prosječno je postizao 14,5 poena, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija, te dva skoka. Svom veoma dobrom šuterskom učinku dodao je 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Šalona, ASVEL-a (Francuska), te Jeniseja (Rusija).

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar