Барса озваничила трампу голмана - да ли слиједе "бомбе"?!

Барса истог дана продала Валенсији свог, па купила њеног голмана! Бразилски фудбалски голман Нето прешао је из Валенсије у Барселону за 35 милиона евра, потврдио је великан са Ноу Кампа.  Каталонци завршили посао са екипом са "Местаље" - голман за голмана за отварање прелазног рока.  Дошао да буде резерва за 35. 000. 000 евра! Барселона има новог голмана!

Фудбал 27.06.2019 | 20:35
Барса озваничила трампу голмана - да ли слиједе "бомбе"?!
Нето долази у каталонски клуб уместо Јаспера Силесена, који је истог дана отишао у супротном смеру у трансферу вредном пет милиона евра мање.

Бразилац је прошле сезоне био први чувар мреже Валенсије, а наредне ће бити резерва неприкосновеном Марк-Андреу Тер Штегену.

Нето је потписао четворогодишњи уговор и имаће излазну клаузулу од чак 200 милиона евра. Раније је бранио за Јувентус, Фиорентину и Параненсе.

С друге стране, Силесен је у Барсу стигао 2016. из Ајакса, али није успео да се наметне као први голман поред Немца Марк-Андре тер Штегена.

Прошле сезоне је одиграо 32 утакмице за Барсу, али од тога 24 у Купу краља, а тек пет у ЛаЛиги и три у Лиги шампиона.

Барселона је прелазни рок и званично отпочела својеврсном трампом са Валенсијом. 

Наиме, након што је Јаспер Силесен пре неколико дана потписао уговор са "слепим мишевима", у другом правцу је кренуо Нето, па су два голмана само "замијенила рукавице".

Они су данас и званично објавили реализацију овог посла, Бразилац је стигао на "Камп Ноу" за 26 милиона евра уз бонусе, и директно ће преузети улогу Холанђанина у екипи Барсе. Он ће бити резерва Марку-Андреу тер Штегену, који је сигуран међу стативама након још једне одличне сезоне на голу "блаугране".

Овим трансфером би могла да отпочне активност шпанског шампиона на тржишту, досад су само продавали, а прва куповина ће можда отворити врата доласцима великих имена у Каталонију.

Већ дуже вријеме не стају приче о доласку Гризмана или Нејмара у бордо-плаво, а од овог јутра све су гласније и оне које не искључују долазак једног уколико други потпише. Уколико се оствари такав сценарио, те Меси и Суарез добију подршку у виду два "убитачна" појачања, Барселонин напад у наредној сезони ће се сматрати за један од најјачих у историји фудбала.

Ипак, ове гласине треба узети са резервом, ниједан од два нападача и даље није званично објавио гдје ће играти сљедеће сезона, па би стога требало сачекати расплет у наредним седмицама.

Још увијек није познато колико ће Нето зарађивати у екипи Ернеста Валвердеа, а прије Барселоне играо је за Валенсију, Јувентус и Фиорентину, и уписао један наступ за репрезентацију Бразила.

Марк Андре тер Штеген је сигуран међу стативама. Једноставно, међу најбољим је голманима планете, те било кога Барслелона да доведе може само да буде замена Немцу. Са таквом судбином помирио се Норберто Мурара, познатији као Нето, који је јутрос постао члан Каталонаца.

Уговор је потписан на чак четири године, а досадашњи чувар мреже Валенсија преселио се на стадион Ноу Камп у послу вредном 35.000.0000 евра. Заправо, 26.000.000 евра је основица коју Барса одмах прослећује на Местаљу, а преосталих 9.000.00 евра зависе од учинка Бразилца кроз разне бонусе. Мада, с обзиром да ће бити „двојка“, тешко је очекивати да ће их испунити.

Откупна клаузула постављена је на чак 200.000.000 евра.

„Наша одбрана остаје у добрим рукама“, похвалила се Барса на друштвеним мрежама.

На тај начин, Барселона и Валенсија су за само један дан пратично разменили голмане. Доскорашња ТерШтегенова резерва, Јаспер Силесен завршио је на Местаљи, такође за 35.000.000 евра.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар