Barsa ozvaničila trampu golmana - da li slijede "bombe"?!

Barsa istog dana prodala Valensiji svog, pa kupila njenog golmana! Brazilski fudbalski golman Neto prešao je iz Valensije u Barselonu za 35 miliona evra, potvrdio je velikan sa Nou Kampa.  Katalonci završili posao sa ekipom sa "Mestalje" - golman za golmana za otvaranje prelaznog roka.  Došao da bude rezerva za 35. 000. 000 evra! Barselona ima novog golmana!

Fudbal 27.06.2019 | 20:35
Barsa ozvaničila trampu golmana - da li slijede "bombe"?!
Neto dolazi u katalonski klub umesto Jaspera Silesena, koji je istog dana otišao u suprotnom smeru u transferu vrednom pet miliona evra manje.

Brazilac je prošle sezone bio prvi čuvar mreže Valensije, a naredne će biti rezerva neprikosnovenom Mark-Andreu Ter Štegenu.

Neto je potpisao četvorogodišnji ugovor i imaće izlaznu klauzulu od čak 200 miliona evra. Ranije je branio za Juventus, Fiorentinu i Paranense.

S druge strane, Silesen je u Barsu stigao 2016. iz Ajaksa, ali nije uspeo da se nametne kao prvi golman pored Nemca Mark-Andre ter Štegena.

Prošle sezone je odigrao 32 utakmice za Barsu, ali od toga 24 u Kupu kralja, a tek pet u LaLigi i tri u Ligi šampiona.

Barselona je prelazni rok i zvanično otpočela svojevrsnom trampom sa Valensijom. 

Naime, nakon što je Jasper Silesen pre nekoliko dana potpisao ugovor sa "slepim miševima", u drugom pravcu je krenuo Neto, pa su dva golmana samo "zamijenila rukavice".

Oni su danas i zvanično objavili realizaciju ovog posla, Brazilac je stigao na "Kamp Nou" za 26 miliona evra uz bonuse, i direktno će preuzeti ulogu Holanđanina u ekipi Barse. On će biti rezerva Marku-Andreu ter Štegenu, koji je siguran među stativama nakon još jedne odlične sezone na golu "blaugrane".

Ovim transferom bi mogla da otpočne aktivnost španskog šampiona na tržištu, dosad su samo prodavali, a prva kupovina će možda otvoriti vrata dolascima velikih imena u Kataloniju.

Već duže vrijeme ne staju priče o dolasku Grizmana ili Nejmara u bordo-plavo, a od ovog jutra sve su glasnije i one koje ne isključuju dolazak jednog ukoliko drugi potpiše. Ukoliko se ostvari takav scenario, te Mesi i Suarez dobiju podršku u vidu dva "ubitačna" pojačanja, Barselonin napad u narednoj sezoni će se smatrati za jedan od najjačih u istoriji fudbala.

Ipak, ove glasine treba uzeti sa rezervom, nijedan od dva napadača i dalje nije zvanično objavio gdje će igrati sljedeće sezona, pa bi stoga trebalo sačekati rasplet u narednim sedmicama.

Još uvijek nije poznato koliko će Neto zarađivati u ekipi Ernesta Valverdea, a prije Barselone igrao je za Valensiju, Juventus i Fiorentinu, i upisao jedan nastup za reprezentaciju Brazila.

Mark Andre ter Štegen je siguran među stativama. Jednostavno, među najboljim je golmanima planete, te bilo koga Barslelona da dovede može samo da bude zamena Nemcu. Sa takvom sudbinom pomirio se Norberto Murara, poznatiji kao Neto, koji je jutros postao član Katalonaca.

Ugovor je potpisan na čak četiri godine, a dosadašnji čuvar mreže Valensija preselio se na stadion Nou Kamp u poslu vrednom 35.000.0000 evra. Zapravo, 26.000.000 evra je osnovica koju Barsa odmah proslećuje na Mestalju, a preostalih 9.000.00 evra zavise od učinka Brazilca kroz razne bonuse. Mada, s obzirom da će biti „dvojka“, teško je očekivati da će ih ispuniti.

Otkupna klauzula postavljena je na čak 200.000.000 evra.

„Naša odbrana ostaje u dobrim rukama“, pohvalila se Barsa na društvenim mrežama.

Na taj način, Barselona i Valensija su za samo jedan dan pratično razmenili golmane. Doskorašnja TerŠtegenova rezerva, Jasper Silesen završio je na Mestalji, takođe za 35.000.000 evra.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar