Де Лихт у Јувентусу - завршен посао?!

Један од највећих трансфера љета близу реализације, торински клуб хоће да освоји све већ ове сезоне. . .

Фудбал 27.06.2019 | 19:57
Де Лихт у Јувентусу - завршен посао?!
Чини се да ће Јувентус ове сезоне кренути на "све или ништа" у Европи.

Италијански клуб је, према писању страних медија, веома близу довођења Матијса де Лихта у своје редове. Они приводе посао крају, договорили су услове са фудбалером који ће пристати на 12 милиона евра по сезони, а потписаће уговор на пет година, па се у наредним часовима очекују и завршни преговори два клуба.

Претпоставља се да ће трансфер бити "тежак" 70 милиона евра, вјерује се да ће Ајакс пристати на такву понуду и да неће стајати на путу свом капитену.

Ово значи да је "стара дама" одлучна да наредне сезоне напокон подигне пехар Лиге шампиона, године грађења екипе кулминираће у наредној сезони с обзиром да је клуб на ионако јак састав већ додао неколико одличних фудбалера.

Још зимус је предуговор потписао Арон Ремзи који се и прикључио екипи, а у наредним данима се очекује и озваничење трансфера Адријена Рабиоа из Пари Сен Жермена.

Холандски дефанзивац је планиран да буде окосница тима у наредној декади, а уколико све протекне по плану, посао ће бити финиширан касније у току дана. Он ће се прикључити стаменој одбрани торинског гиганта и заједно са Бонућијем и Кјелинијем чинити један од најјачих бедема у скоријој историји фудбала.

Јуве ће тако објавити "напад на Европу", јасно је да немају шта да чекају и да је ово година у којој ће пројекат отпочет довођењем Кристијана Роналда доживјети свој зенит.

Маурицио Сари је у овој сезони показао да зна како освојити европски трофеј и чини се да ће поред врхунског индивидуалног квалитета којим располажу сигурно играти и један од најатрактивнијих фудбала на старом континенту. 

Ипак, бројни доласци значиће и одлазак неких играча из постојећег кадра. Манџукић и Дибалафигурирају као два најзвучнија имена која ће напустити клуб овог љета, па је стога сигурно да потенцијално довођење Де Лихта неће бити једини велики трансфер у који ће Јувентус бити укључен овог љета.

Барселона је такође била заинтересована за услуге холандског репрезентативца, али су због фокуса на појачања у нападу и исцрпније понуде "бјанконера" одлучили да одустану и отворе пут његовом преласку у Италију. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар