De Liht u Juventusu - završen posao?!

Jedan od najvećih transfera ljeta blizu realizacije, torinski klub hoće da osvoji sve već ove sezone. . .

Fudbal 27.06.2019 | 19:57
De Liht u Juventusu - završen posao?!
Čini se da će Juventus ove sezone krenuti na "sve ili ništa" u Evropi.

Italijanski klub je, prema pisanju stranih medija, veoma blizu dovođenja Matijsa de Lihta u svoje redove. Oni privode posao kraju, dogovorili su uslove sa fudbalerom koji će pristati na 12 miliona evra po sezoni, a potpisaće ugovor na pet godina, pa se u narednim časovima očekuju i završni pregovori dva kluba.

Pretpostavlja se da će transfer biti "težak" 70 miliona evra, vjeruje se da će Ajaks pristati na takvu ponudu i da neće stajati na putu svom kapitenu.

Ovo znači da je "stara dama" odlučna da naredne sezone napokon podigne pehar Lige šampiona, godine građenja ekipe kulminiraće u narednoj sezoni s obzirom da je klub na ionako jak sastav već dodao nekoliko odličnih fudbalera.

Još zimus je predugovor potpisao Aron Remzi koji se i priključio ekipi, a u narednim danima se očekuje i ozvaničenje transfera Adrijena Rabioa iz Pari Sen Žermena.

Holandski defanzivac je planiran da bude okosnica tima u narednoj dekadi, a ukoliko sve protekne po planu, posao će biti finiširan kasnije u toku dana. On će se priključiti stamenoj odbrani torinskog giganta i zajedno sa Bonućijem i Kjelinijem činiti jedan od najjačih bedema u skorijoj istoriji fudbala.

Juve će tako objaviti "napad na Evropu", jasno je da nemaju šta da čekaju i da je ovo godina u kojoj će projekat otpočet dovođenjem Kristijana Ronalda doživjeti svoj zenit.

Mauricio Sari je u ovoj sezoni pokazao da zna kako osvojiti evropski trofej i čini se da će pored vrhunskog individualnog kvaliteta kojim raspolažu sigurno igrati i jedan od najatraktivnijih fudbala na starom kontinentu. 

Ipak, brojni dolasci značiće i odlazak nekih igrača iz postojećeg kadra. Mandžukić i Dibalafiguriraju kao dva najzvučnija imena koja će napustiti klub ovog ljeta, pa je stoga sigurno da potencijalno dovođenje De Lihta neće biti jedini veliki transfer u koji će Juventus biti uključen ovog ljeta.

Barselona je takođe bila zainteresovana za usluge holandskog reprezentativca, ali su zbog fokusa na pojačanja u napadu i iscrpnije ponude "bjankonera" odlučili da odustanu i otvore put njegovom prelasku u Italiju. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar