У Мадриду не стају – да ли су ово нови "галактикоси"?!

На "Сантијаго Бернабеуу" је прометно овог лета, спремили су понуду за репрезентативца Холандије. . .  Кренуло је! Реал звао за Ван де Бека, Овермарс тражи 60. 000. 000, ништа од Погбе? Значи ли то да нема ништа од доласка Пола Погбе у Мадрид?

Фудбал 24.06.2019 | 23:15
У Мадриду не стају – да ли су ово нови "галактикоси"?!
Флорентино Перез и Зинедин Зидан су одлучни да у овом прелазном року направе респектабилну екипу која ће им вратити трофеје, па су стога "нациљали" новог младог фудбалера.

Реал Мадрид је, према писањима "Де Телеграфа", отворио преговоре са Ајаксом око трансфера Донија ван де Бека. Холанђани наводно нису спремни да пусте офанзивца за мање од 50 милиона евра, а чини се да је таква понуда за краљевски клуб "права ситница".

Они су силовито ушли у прелазни рок, екипа сада изгледа потпуно другачије у односу на оно како је изгледала када је последњи пут освојила европску титулу.

У клубу се уздају у "свежу крв" која је жељна доказивања и на томе базирају надања да ће се поново вратити на тријумфална постоља. 

Ван де Бек би био спона која би Зидану омогућила да игра у систему који је замислио, будући да се одлично сналази иза нападача, а да му није страно ни да игра "у ромбу" на средини с обзиром да је неретко у Ајаксу играо и "лажну деветку" и нешто повученије у вези.

Он је један од најперспективнијих играча ове генерације клуба из Амстердама, свота коју траже за њега је можда чак и прениска ако у виду имамо све његове квалитете.Реал ће са њим добити додатну опцију, могућност да играју у више различитих формација и играча који је спреман да дугорочно представља подршку нападачима. 

Холанђанин би се одлично уклопио у новонастали састав којем су већ прикључени Лука Јовић, Едер Милитао, Ферланд Менди, Родриго и играч око кога ће у Мадриду кројити тим – Еден Азар.

Поред ових долазака клуб је већ напустио Маркос Љоренте, а сигурно је да ће ускоро још неки фудбалери отићи из клуба. Медији највише помињу Герета Бејла и Иска, али и даље не постоје званичне понуде за двојицу офанзиваца.

Ипак, Ајакс је већ продао Френкија де Јонга, капитен Матијс де Лихт је веома близу званичног одласка, па није још увек потпуно сигурно да ће се одмах по повратку на "велику сцену" одрећи и услуга трећег изузетно важног члана ове генерације.

Уколико Дони ван де Бек пређе на "Бернабеу", сигурно је да ће Мадриђани бити једна од најзанимљивијих екипа у Европи, те да ће такође бити један од главних претендената за трофеј Лиге шампиона.

Јучерашње издање мадридске Марке најавило је такву могућност. Из Холандије данас стиже потврда. Марка је објавила: ако преговори са Манчестер јунајтедом око потенцијалног доласка Пола Погбе ускоро не дају резултате Реал ће се окренути ка Донију ван де Беку. Холандски Де Телеграф, један од угледнијих спортских извора Европе, данас тврди: већ су звали!

Званично, како прописи налажу, што не значи да је већ било и конкретне понуде. Али је Краљевски клуб џентлменски упитао за цену, да не буде да нешто ради Ајаксу иза леђа. Тек да зна на чему је и какве су му опције.

Ајакс је наравно у одличној преговарачкој позицији, јер је овог лета већ продао Френкија де ЈонгаБарселони за 75.000.000 + 11.000.000 евра, док се само чека да Матијс де Лихт оде за отприлике исту суму. Последње информације са Апенина говоре да ће у Јувентус за 67.000.000 плус 13.000.000 евра у бонусима.

Дакле, Ајакс има обезбеђен буџет не за једну, него за две сезоне, али је кључна ствар овде да ли у Амстердаму мисле да ће Ван де Бекова цена наставити да расте у холандском фудбалу. Свесни су и тамо да им неће свака сезона у Лиги шампиона бити успешна као протекла кад су догурали до полуфинала и испали тек после гола Лукаса Моуре у 95. минуту реванша са Тотенхемом.

Де Телеграф наводи да Ајакс тренутно цени Ван де Бека на 60.000.000 евра, мада ми можда био спреман да се спусти и на округло 50.000.000. Или би можда – као и у случајевима Де Јонга и Де Лихта – тражио да први део буде фиксно обештећење, други завистан од премија. Како било, процену је удварачима из Шпаније саопштио директор Марк Овермарс лично.

Пристојан ризик за Реал, али знају ваљда и у Краљевском клубу шта раде. Можда уосталом само покушавају да изврше притисак на Манчестер јунајтед. Па и самог Погбу, који кокетира и са Јувентусом. Тешко да ће Краљевски клуб после довођења Едена Азара, Луке Јовића, Родрига, Ферлана Мендија и Едера Милитаадовести и Погбу и Ван де Бека.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар