U Madridu ne staju – da li su ovo novi "galaktikosi"?!

Na "Santijago Bernabeuu" je prometno ovog leta, spremili su ponudu za reprezentativca Holandije. . .  Krenulo je! Real zvao za Van de Beka, Overmars traži 60. 000. 000, ništa od Pogbe? Znači li to da nema ništa od dolaska Pola Pogbe u Madrid?

Fudbal 24.06.2019 | 23:15
U Madridu ne staju – da li su ovo novi "galaktikosi"?!
Florentino Perez i Zinedin Zidan su odlučni da u ovom prelaznom roku naprave respektabilnu ekipu koja će im vratiti trofeje, pa su stoga "naciljali" novog mladog fudbalera.

Real Madrid je, prema pisanjima "De Telegrafa", otvorio pregovore sa Ajaksom oko transfera Donija van de Beka. Holanđani navodno nisu spremni da puste ofanzivca za manje od 50 miliona evra, a čini se da je takva ponuda za kraljevski klub "prava sitnica".

Oni su silovito ušli u prelazni rok, ekipa sada izgleda potpuno drugačije u odnosu na ono kako je izgledala kada je poslednji put osvojila evropsku titulu.

U klubu se uzdaju u "svežu krv" koja je željna dokazivanja i na tome baziraju nadanja da će se ponovo vratiti na trijumfalna postolja. 

Van de Bek bi bio spona koja bi Zidanu omogućila da igra u sistemu koji je zamislio, budući da se odlično snalazi iza napadača, a da mu nije strano ni da igra "u rombu" na sredini s obzirom da je neretko u Ajaksu igrao i "lažnu devetku" i nešto povučenije u vezi.

On je jedan od najperspektivnijih igrača ove generacije kluba iz Amsterdama, svota koju traže za njega je možda čak i preniska ako u vidu imamo sve njegove kvalitete.Real će sa njim dobiti dodatnu opciju, mogućnost da igraju u više različitih formacija i igrača koji je spreman da dugoročno predstavlja podršku napadačima. 

Holanđanin bi se odlično uklopio u novonastali sastav kojem su već priključeni Luka Jović, Eder Militao, Ferland Mendi, Rodrigo i igrač oko koga će u Madridu krojiti tim – Eden Azar.

Pored ovih dolazaka klub je već napustio Markos Ljorente, a sigurno je da će uskoro još neki fudbaleri otići iz kluba. Mediji najviše pominju Gereta Bejla i Iska, ali i dalje ne postoje zvanične ponude za dvojicu ofanzivaca.

Ipak, Ajaks je već prodao Frenkija de Jonga, kapiten Matijs de Liht je veoma blizu zvaničnog odlaska, pa nije još uvek potpuno sigurno da će se odmah po povratku na "veliku scenu" odreći i usluga trećeg izuzetno važnog člana ove generacije.

Ukoliko Doni van de Bek pređe na "Bernabeu", sigurno je da će Madriđani biti jedna od najzanimljivijih ekipa u Evropi, te da će takođe biti jedan od glavnih pretendenata za trofej Lige šampiona.

Jučerašnje izdanje madridske Marke najavilo je takvu mogućnost. Iz Holandije danas stiže potvrda. Marka je objavila: ako pregovori sa Mančester junajtedom oko potencijalnog dolaska Pola Pogbe uskoro ne daju rezultate Real će se okrenuti ka Doniju van de Beku. Holandski De Telegraf, jedan od uglednijih sportskih izvora Evrope, danas tvrdi: već su zvali!

Zvanično, kako propisi nalažu, što ne znači da je već bilo i konkretne ponude. Ali je Kraljevski klub džentlmenski upitao za cenu, da ne bude da nešto radi Ajaksu iza leđa. Tek da zna na čemu je i kakve su mu opcije.

Ajaks je naravno u odličnoj pregovaračkoj poziciji, jer je ovog leta već prodao Frenkija de JongaBarseloni za 75.000.000 + 11.000.000 evra, dok se samo čeka da Matijs de Liht ode za otprilike istu sumu. Poslednje informacije sa Apenina govore da će u Juventus za 67.000.000 plus 13.000.000 evra u bonusima.

Dakle, Ajaks ima obezbeđen budžet ne za jednu, nego za dve sezone, ali je ključna stvar ovde da li u Amsterdamu misle da će Van de Bekova cena nastaviti da raste u holandskom fudbalu. Svesni su i tamo da im neće svaka sezona u Ligi šampiona biti uspešna kao protekla kad su dogurali do polufinala i ispali tek posle gola Lukasa Moure u 95. minutu revanša sa Totenhemom.

De Telegraf navodi da Ajaks trenutno ceni Van de Beka na 60.000.000 evra, mada mi možda bio spreman da se spusti i na okruglo 50.000.000. Ili bi možda – kao i u slučajevima De Jonga i De Lihta – tražio da prvi deo bude fiksno obeštećenje, drugi zavistan od premija. Kako bilo, procenu je udvaračima iz Španije saopštio direktor Mark Overmars lično.

Pristojan rizik za Real, ali znaju valjda i u Kraljevskom klubu šta rade. Možda uostalom samo pokušavaju da izvrše pritisak na Mančester junajted. Pa i samog Pogbu, koji koketira i sa Juventusom. Teško da će Kraljevski klub posle dovođenja Edena Azara, Luke Jovića, Rodriga, Ferlana Mendija i Edera Militaadovesti i Pogbu i Van de Beka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar