Интервју - Маринковић: Сумњали су у мене...!

Ово је доказ да нису били у праву! "Нестваран је осећај, део сам нечег великог, најбоље организације на свету", каже кошаркаш Партизана чија права припадају Сакраменто Кингсима.

Кошарка 27.06.2019 | 22:15
Интервју - Маринковић: Сумњали су у мене...!
Овогодишњи НБА драфт затворио је Сакраментов избор Вање Маринковића као 30. пика друге рунде. Свакако успех за младог шутера црно-белих, а по његовом осмеху се могло наслутити да је задовољан са авантуром преко баре.

После Влада Дивца и Пеђе Стојаковића у директорским фотељама, Игора Кокошкова у стручном штабу и Богдана Богдановића и Немање Бјелице у играчком ростеру, Кингси у овом тренутку држе НБА права за двојицу српских играча – Луку Митровића и сада Вању Маринковића.

Вања има још годину дана уговор са Партизан и опције су му да остане у клубу, да оде у НБА или да остане у Евролиги где је на пример Олимпијакос показао интересовање за његове услуге.

Питали смо Вању како се осећа после свега што се догодило у Америци, а и сам каже да у прву руку није очекивао да ће бити драфтован, као и да је ово награда за његов велики рад, али и доказ свим неверним Томама - да може и до НБА лиге.

"Супер је. Нестваран је осећај, искрено. Део сам нечег великог, НБА лиге, најбоље организације на свету. Сакраменто Кингси су ме одабрали, не знам шта да ти кажем, стварно је невероватан осећај", каже Маринковић за МОЗЗАРТ Спорт.

Како је све то текло? Одмах после оне четврте утакмице финала Маринковић је морао да се спрема на пут за Сједињене Америчке Државе. Чекало га је нешто велико. И успео је.

"Био сам у Америци, отишао сам да радим "wоркоут" у Сан Франциску, нисам у Сакраменто отишао. У Сан Франциску сам гледао, нисам очекивао да ћу бити драфтован. И онда сам знао можда позицију једну, две пре тога... И онда, сам моменат када сам видео, када сам чуо, када сам сконтао... Тек сам ујутру схватио колико је то велико", препричава утиске Маринковић.

Дакле, тек када је видео какав је одјек све то имало у јавности, када су се емоције мало слегле, Маринковић је стварно схватио шта је успео да уради.

"Знао сам у првом моменту да је невероватно, али нисам сада претерано скакао од среће и то све. Тек сам ујутру сконтао, и када сам се чуо са Владе Дивцем, схватио сам колико је то велика ствар".

Телефон у таквим ситуацијама најчешће страда, па се и Вањин умало “укочио”.

"Када сам се пробудио у пет шест ујутру... Отприлике је заблокирао. Милион порука, милион честитки".

Јеси се чуо са Богданом, Бјелицом?

"Нисам. Само сам се чуо са Дивцем. Они су ми честитали, па видећемо за наредне кораке, што се каже".

Маринковић је наставио традицију одлазака играча Партизана у НБА лигу и то је важно за црно-беле.

"Јесте, последњи је био Милутинов. Из те генерације је и Бертанс, ако нисам неког заборавио. Драго ми је, и надам се да ће неко после мене наставити то".

Ово је очигледно потврда твог рада. Дете си Партизана, имао си велике притиске, све си то изнео на плећима, ово је награда.

"Јесте. Што се каже, сви су сумњали у мене... Мислим, нису сви, али јесте већина, у моје играчке квалитете. Ово је доказ да су били у криву".

Можеш за крај о плановима, помињао се и грчки Олимпијакос као могућа дестинација.

"Па то још увек не знам. Има доста опција, видећемо. То се спомиње... Сад трентно не мислим много о кошарци искрено да ти кажем. Мислим мало да будем са породицом, са девојком, са друштвом и то је то".

О Вањиним квалитетима је недавно говорио и Владе Дивац.

“Вања је један од највећих талената у Европи. Познајем га дуго. Долази из Партизановог кошаркашког програма, који је створио и Богдана Богдановића. Знамо сви да и многи други НБА играчи долазе из Партизана. Верујем да је Вања спреман за НБА. Јако је добар шутер, познаје кошарку и има високу кошаркашку интелигенцију“, изјавио је Дивац.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар