Intervju - Marinković: Sumnjali su u mene...!

Ovo je dokaz da nisu bili u pravu! "Nestvaran je osećaj, deo sam nečeg velikog, najbolje organizacije na svetu", kaže košarkaš Partizana čija prava pripadaju Sakramento Kingsima.

Košarka 27.06.2019 | 22:15
Intervju - Marinković: Sumnjali su u mene...!
Ovogodišnji NBA draft zatvorio je Sakramentov izbor Vanje Marinkovića kao 30. pika druge runde. Svakako uspeh za mladog šutera crno-belih, a po njegovom osmehu se moglo naslutiti da je zadovoljan sa avanturom preko bare.

Posle Vlada Divca i Peđe Stojakovića u direktorskim foteljama, Igora Kokoškova u stručnom štabu i Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice u igračkom rosteru, Kingsi u ovom trenutku drže NBA prava za dvojicu srpskih igrača – Luku Mitrovića i sada Vanju Marinkovića.

Vanja ima još godinu dana ugovor sa Partizan i opcije su mu da ostane u klubu, da ode u NBA ili da ostane u Evroligi gde je na primer Olimpijakos pokazao interesovanje za njegove usluge.

Pitali smo Vanju kako se oseća posle svega što se dogodilo u Americi, a i sam kaže da u prvu ruku nije očekivao da će biti draftovan, kao i da je ovo nagrada za njegov veliki rad, ali i dokaz svim nevernim Tomama - da može i do NBA lige.

"Super je. Nestvaran je osećaj, iskreno. Deo sam nečeg velikog, NBA lige, najbolje organizacije na svetu. Sakramento Kingsi su me odabrali, ne znam šta da ti kažem, stvarno je neverovatan osećaj", kaže Marinković za MOZZART Sport.

Kako je sve to teklo? Odmah posle one četvrte utakmice finala Marinković je morao da se sprema na put za Sjedinjene Američke Države. Čekalo ga je nešto veliko. I uspeo je.

"Bio sam u Americi, otišao sam da radim "workout" u San Francisku, nisam u Sakramento otišao. U San Francisku sam gledao, nisam očekivao da ću biti draftovan. I onda sam znao možda poziciju jednu, dve pre toga... I onda, sam momenat kada sam video, kada sam čuo, kada sam skontao... Tek sam ujutru shvatio koliko je to veliko", prepričava utiske Marinković.

Dakle, tek kada je video kakav je odjek sve to imalo u javnosti, kada su se emocije malo slegle, Marinković je stvarno shvatio šta je uspeo da uradi.

"Znao sam u prvom momentu da je neverovatno, ali nisam sada preterano skakao od sreće i to sve. Tek sam ujutru skontao, i kada sam se čuo sa Vlade Divcem, shvatio sam koliko je to velika stvar".

Telefon u takvim situacijama najčešće strada, pa se i Vanjin umalo “ukočio”.

"Kada sam se probudio u pet šest ujutru... Otprilike je zablokirao. Milion poruka, milion čestitki".

Jesi se čuo sa Bogdanom, Bjelicom?

"Nisam. Samo sam se čuo sa Divcem. Oni su mi čestitali, pa videćemo za naredne korake, što se kaže".

Marinković je nastavio tradiciju odlazaka igrača Partizana u NBA ligu i to je važno za crno-bele.

"Jeste, poslednji je bio Milutinov. Iz te generacije je i Bertans, ako nisam nekog zaboravio. Drago mi je, i nadam se da će neko posle mene nastaviti to".

Ovo je očigledno potvrda tvog rada. Dete si Partizana, imao si velike pritiske, sve si to izneo na plećima, ovo je nagrada.

"Jeste. Što se kaže, svi su sumnjali u mene... Mislim, nisu svi, ali jeste većina, u moje igračke kvalitete. Ovo je dokaz da su bili u krivu".

Možeš za kraj o planovima, pominjao se i grčki Olimpijakos kao moguća destinacija.

"Pa to još uvek ne znam. Ima dosta opcija, videćemo. To se spominje... Sad trentno ne mislim mnogo o košarci iskreno da ti kažem. Mislim malo da budem sa porodicom, sa devojkom, sa društvom i to je to".

O Vanjinim kvalitetima je nedavno govorio i Vlade Divac.

“Vanja je jedan od najvećih talenata u Evropi. Poznajem ga dugo. Dolazi iz Partizanovog košarkaškog programa, koji je stvorio i Bogdana Bogdanovića. Znamo svi da i mnogi drugi NBA igrači dolaze iz Partizana. Verujem da je Vanja spreman za NBA. Jako je dobar šuter, poznaje košarku i ima visoku košarkašku inteligenciju“, izjavio je Divac.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar