Прича: Ко је Звездина деветка?

Дани неизвесности у Виндишгарстену после преокрета у трансферу Павкова. . .

Фудбал 27.06.2019 | 22:30
Прича: Ко је Звездина деветка?
Чекао се Кањас, биће дочекан и Милан Павков! После вести да је извесни трансфер снажног нападача из Бегеча у кинески Ђангсу пропао, пред експедицијом Црвене звезде у Виндишгарстену су дани неизвесности. И дани великих проблема.

До пре само 12 сати се чинило да ће Владан Милојевић бити осуђен на Ричмонда Боаћија, те да ће морати сви тренерским ресурсима како зна и уме морати да пробуди уснули голгетерски инстинкт повременог репрезентативца Гане. Дакле, Ричмонд Боаћи је фигурирао као сигуран стартер за европску премијеру против Судуве, јер се отегао долазак Португалца Томанеа. А и онако велики проблеми Владана Милојевића су се преко ноћи мултипликовали, када је реч о офанзивном делу тима.

Ако трансфер Милана Павкова и званично пропадне, то на прву лопту значи да ће Црвена звезда бити значајно јача на почетку сезоне. Висина и снага јунака тријумфа над Ливерпулом требало би да буду озбиљан адут у дуелима са Судувом… Све је то тачно, и све тако делује на прву лопту. Међутим, уколико се буде и дефинитивно вратио из Кине, питање је у каквом ће психо-физичком стању бити љубимац Делија. Пропутовао је пола света, имао милионски уговор пред носем, већ је себе видео у неком другом филму. А онда се украцао у авион за Србију. Када се томе дода да је Павков током седам дана припрема кубурио са повредом листа, и да је тек дан пред пут у Кину одрадио тренинг пуним интензитетом….

Дакле, тешко је поверовати да ће Милан Павков успети у експресном року да намести главу и прави се као да се ништа није десило...Иако флегматичан и равнодушан Милан Павков тешко да ће одмах бити легитиман кандидат за Звездину деветку. И поред тога што је Боаћи у проблематичној форми.

И још један проблем који је директна последица дешавања у Кини, односно необављеног трансфера вредног три милиона евра. Тренер Владан Милојевић је уочи прелазног рока рекао челницима клуба да нема потребе да доводе нову деветку док су ту Боаћи и Павков. Усмени договор са Португалцем Томанеом требало је да буде озваничен у наредна 24 сата, али велико је питање шта ће се сада десити. Долазак Томанеа створио би гужву. Звезда би имала тројицу нападача (плус младог Крстовића) којима нешто недостаје.

Боаћију је потребно време да се врати у форму, Павкову је потребно време да се опорави од неуспелог трансфера, Томанеу је потребно време да осети систем и прилагоди се на нови клуб.

Ауторитативне деветке нема, а прва утакмица је за мање од две седмице.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар