Priča: Ko je Zvezdina devetka?

Dani neizvesnosti u Vindišgarstenu posle preokreta u transferu Pavkova. . .

Fudbal 27.06.2019 | 22:30
Priča: Ko je Zvezdina devetka?
Čekao se Kanjas, biće dočekan i Milan Pavkov! Posle vesti da je izvesni transfer snažnog napadača iz Begeča u kineski Đangsu propao, pred ekspedicijom Crvene zvezde u Vindišgarstenu su dani neizvesnosti. I dani velikih problema.

Do pre samo 12 sati se činilo da će Vladan Milojević biti osuđen na Ričmonda Boaćija, te da će morati svi trenerskim resursima kako zna i ume morati da probudi usnuli golgeterski instinkt povremenog reprezentativca Gane. Dakle, Ričmond Boaći je figurirao kao siguran starter za evropsku premijeru protiv Suduve, jer se otegao dolazak Portugalca Tomanea. A i onako veliki problemi Vladana Milojevića su se preko noći multiplikovali, kada je reč o ofanzivnom delu tima.

Ako transfer Milana Pavkova i zvanično propadne, to na prvu loptu znači da će Crvena zvezda biti značajno jača na početku sezone. Visina i snaga junaka trijumfa nad Liverpulom trebalo bi da budu ozbiljan adut u duelima sa Suduvom… Sve je to tačno, i sve tako deluje na prvu loptu. Međutim, ukoliko se bude i definitivno vratio iz Kine, pitanje je u kakvom će psiho-fizičkom stanju biti ljubimac Delija. Proputovao je pola sveta, imao milionski ugovor pred nosem, već je sebe video u nekom drugom filmu. A onda se ukracao u avion za Srbiju. Kada se tome doda da je Pavkov tokom sedam dana priprema kuburio sa povredom lista, i da je tek dan pred put u Kinu odradio trening punim intenzitetom….

Dakle, teško je poverovati da će Milan Pavkov uspeti u ekspresnom roku da namesti glavu i pravi se kao da se ništa nije desilo...Iako flegmatičan i ravnodušan Milan Pavkov teško da će odmah biti legitiman kandidat za Zvezdinu devetku. I pored toga što je Boaći u problematičnoj formi.

I još jedan problem koji je direktna posledica dešavanja u Kini, odnosno neobavljenog transfera vrednog tri miliona evra. Trener Vladan Milojević je uoči prelaznog roka rekao čelnicima kluba da nema potrebe da dovode novu devetku dok su tu Boaći i Pavkov. Usmeni dogovor sa Portugalcem Tomaneom trebalo je da bude ozvaničen u naredna 24 sata, ali veliko je pitanje šta će se sada desiti. Dolazak Tomanea stvorio bi gužvu. Zvezda bi imala trojicu napadača (plus mladog Krstovića) kojima nešto nedostaje.

Boaćiju je potrebno vreme da se vrati u formu, Pavkovu je potrebno vreme da se oporavi od neuspelog transfera, Tomaneu je potrebno vreme da oseti sistem i prilagodi se na novi klub.

Autoritativne devetke nema, a prva utakmica je za manje od dve sedmice.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar