Две седмице без селектора, два кандидата!

Фудбалски савез Србије већ је наводно одредио ко ће бити наредни селектор и почео је преговоре. Преостала су два кандидата. . .

Фудбал 27.06.2019 | 23:10
Две седмице без селектора, два кандидата!
Пре тачно две недеље Одбор за хитна питања ФСС "разрешио" је селекторске функције Младена Крстајића и бацио се у потрагу за његовог наследника, међутим још не знамо ко ће то бити.

Један од чланова поменутог Одбора, доскорашњи први човек Спартака из Суботице Драган Симовић, казао је да ће ФСС разговарати са "најмање 10-15 кандидата", а да ће одлука о именовању уследити до краја јуна или почетком јула.

У јавности су се спомињала многа имена, али наводно је књига "спала на два слова": као опције су остали још Љубиша Тумбаковић и Радомир Антић!

Како преноси данашњи "Спортски журнал", ближи именовању је доскорашњи селектор Црне Горе, који се и у нашој јавности појавио као први кандидат за наследника Крстајића, пошто је на јучерашњој седници у Старој Пазови дато "зелено светло" за преговоре.

Иако је у већини анкета, предност у односу на Тумбаковића добио Пауновић, чини се нереалним да напусти посао у Чикагу.

Што се тиче Радомира Антића, који се "високо котира" и због претходног мандата на месту селектора Србије када су "орлови" играли добар фудбал, имали сјајну атмосферу и доживели неуспех на Светском првенству у Јужној Африци, проблем са њим представља што је и даље на снази суспензија коју је зарадио управо током поменутог турнира.

Због понашања после меча са Аустралијом (1:2), ФИФА је Антића суспендовала на четири утакмице, док је две одрадио у квалификацијама пре него што га је сменио Томислав Караџић.

У међувремену суспензија није "истекла", него би Радомир Антић морао да са трибина посматра наредне две утакмице Србије у квалификацијама за Светско првенство, од којих је и те како важна она прва против Португала у Београду, а након ње и са Луксембургом у гостима.

Раније су као кандидати "отпали" Славиша Јокановић који је нашао посао у Катару, Ивица Јовановић који води Ал-Наср, односно Горан Ђоровић после неуспеха са "орлићима".

Деловало је у једном тренутку да је Горан Ђоровић највећи противкандидат Тумбаковићу због одличних квалификација са младом репрезентацијом, али брука у Италији и Сан Марину нису му донели нови посао, него вероватно отказ на старом.

Из свих ових објективних разлога чини се да је Љубиша Тумбаковић "већ виђен" на клупи Србије, а наводно би именовање требало да уследи у понедељак.

Доскорашњи селектор Црне Горе, где је смењен након одлуке да не води репрезентацију против тзв. Косова, највеће успехе у каријери направио је са Партизаном током деведесетих година, док је у овом веку радио и у Кини.

Наставак квалификација је већ почетком септембра и јасно је да нам је селектор потребан што пре, па шта ви мислите, да ли је Тумбаковић добро решење, или је боље да то буде Антић?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Незнају

28.06.2019 16:28

наци "Тренера" које су то срамоте у ФсС ! Само брука.

ОДГОВОРИТЕ