Dve sedmice bez selektora, dva kandidata!

Fudbalski savez Srbije već je navodno odredio ko će biti naredni selektor i počeo je pregovore. Preostala su dva kandidata. . .

Fudbal 27.06.2019 | 23:10
Dve sedmice bez selektora, dva kandidata!
Pre tačno dve nedelje Odbor za hitna pitanja FSS "razrešio" je selektorske funkcije Mladena Krstajića i bacio se u potragu za njegovog naslednika, međutim još ne znamo ko će to biti.

Jedan od članova pomenutog Odbora, doskorašnji prvi čovek Spartaka iz Subotice Dragan Simović, kazao je da će FSS razgovarati sa "najmanje 10-15 kandidata", a da će odluka o imenovanju uslediti do kraja juna ili početkom jula.

U javnosti su se spominjala mnoga imena, ali navodno je knjiga "spala na dva slova": kao opcije su ostali još Ljubiša Tumbaković i Radomir Antić!

Kako prenosi današnji "Sportski žurnal", bliži imenovanju je doskorašnji selektor Crne Gore, koji se i u našoj javnosti pojavio kao prvi kandidat za naslednika Krstajića, pošto je na jučerašnjoj sednici u Staroj Pazovi dato "zeleno svetlo" za pregovore.

Iako je u većini anketa, prednost u odnosu na Tumbakovića dobio Paunović, čini se nerealnim da napusti posao u Čikagu.

Što se tiče Radomira Antića, koji se "visoko kotira" i zbog prethodnog mandata na mestu selektora Srbije kada su "orlovi" igrali dobar fudbal, imali sjajnu atmosferu i doživeli neuspeh na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, problem sa njim predstavlja što je i dalje na snazi suspenzija koju je zaradio upravo tokom pomenutog turnira.

Zbog ponašanja posle meča sa Australijom (1:2), FIFA je Antića suspendovala na četiri utakmice, dok je dve odradio u kvalifikacijama pre nego što ga je smenio Tomislav Karadžić.

U međuvremenu suspenzija nije "istekla", nego bi Radomir Antić morao da sa tribina posmatra naredne dve utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, od kojih je i te kako važna ona prva protiv Portugala u Beogradu, a nakon nje i sa Luksemburgom u gostima.

Ranije su kao kandidati "otpali" Slaviša Jokanović koji je našao posao u Kataru, Ivica Jovanović koji vodi Al-Nasr, odnosno Goran Đorović posle neuspeha sa "orlićima".

Delovalo je u jednom trenutku da je Goran Đorović najveći protivkandidat Tumbakoviću zbog odličnih kvalifikacija sa mladom reprezentacijom, ali bruka u Italiji i San Marinu nisu mu doneli novi posao, nego verovatno otkaz na starom.

Iz svih ovih objektivnih razloga čini se da je Ljubiša Tumbaković "već viđen" na klupi Srbije, a navodno bi imenovanje trebalo da usledi u ponedeljak.

Doskorašnji selektor Crne Gore, gde je smenjen nakon odluke da ne vodi reprezentaciju protiv tzv. Kosova, najveće uspehe u karijeri napravio je sa Partizanom tokom devedesetih godina, dok je u ovom veku radio i u Kini.

Nastavak kvalifikacija je već početkom septembra i jasno je da nam je selektor potreban što pre, pa šta vi mislite, da li je Tumbaković dobro rešenje, ili je bolje da to bude Antić?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neznaju

28.06.2019 16:28

naci "Trenera" koje su to sramote u FsS ! Samo bruka.

ODGOVORITE