Бенфика је потврдила...

Атлетико Мадрид понудио 126 милиона за Феликса! Један од најталентованијих фудбалера света Португалац Жоао Феликс каријеру ће вероватно наставити у Атлетико Мадриду.  "Јорганџије" званично почеле припреме за еру после Гризмана, Португалци ће вероватно пристати на ову понуду. . .

Фудбал 27.06.2019 | 16:09
Бенфика је потврдила...
Његов тренутни клуб Бенфика је потврдила да су "јорганџије" понудиле 126 милионе евра за трансфер 19-годишњег крилног нападача.

Лисабонски великан је поручио да "анализира" понуду шпанског клуба.

Шпански медији преносе да ће Атлетико платити за Феликса новцем којим ће добити од трансфера Антоана Гризмана, иако Француз још није променио средину, али је најавио да ће то урадити.

Откупна клаузула за Гризмана је 120 милиона, колико износи иста и за Феликса, али Атлетико је наводно понудио Бенфики да трансфер исплати у неколико рата, тако да она званично није активирана.

Претходних недеља се спекулисало и да би Атлетико могао да у оквиру трансфера португалског "вундеркинда" укључи и свог крилног играча Томаса Лемара, чија се вредност процењује на 72 милиона евра.

Иако је још тинејџер, Феликс је одушевио својим играма прошле сезоне са 20 голова и 11 асистенција у свим такмичењима.

Атлетико Мадрид је на прагу завршетка првог великог посла на летњој пијаци.

Наиме, Бенфика је потврдила да је на њену адресу стигла званична понуда за младог Жоаа Феликса у износу од 126 милиона евра и чини се да ће то бити довољно да фудбалер у наредним данима промени средину.

Он има "излазну" клаузулу у висини од 120 милиона, али је понуда Шпанаца таква да би се исплата одвила у неколико рата, па ова ставка уговора самим тим није активирана. Португалци тврде да је понуда под разматрањем, нису још увек сигурни да ће пристати на ове услове, али мале су шансе да ће успети да одбију овако исцрпну понуду.

Симеонеов тим је спреман на реконструкцију, неки кључни играчи најуспешнијег периода у историји клуба су већ напустили клуб, а чека се и завршетак саге са Гризманом у главној улози.

Верује се да ће поливалентни Португалац бити управо замена за одлазећу прву звезду, њих двојица играју на сличној – недефинисаној – позицији у нападу, а пред фудбалером Бенфике је време да докаже да може да испуни потенцијал који му јавност приписује.

Овај посао на "Ванда Метрополитану" виде као дугорочно осигурање статуса који су стекли играма у протеклим сезонама. Трансфером "генерацијског талента", како Феликса описује фудбалски свет, они ће наставити са праксом довођења младих играча који се уклапају у филозофију Дијега Симеонеа и могу да одговоре на више позиција.

Португалски репрезентативац је "експлодирао" ове сезоне, постигао је 15 голова и уписао девет асистенција на 26 лигашких наступа и привукао пажњу највећих европских клубова, а чини се да је Атлетико био најбржи и да ће успети да га приволе у своје редове.

Тренер клуба је недавно изјавио да је његова велика жеља управо довођење младог фудбалера око којег би могао да сагради екипу у годинама које долазе. 

"Желимо талентованог играча који може да упија идеје. У клубу већ радимо на појачањима и знамо у ком правцу ћемо да развијамо наше фудбалере. Уколико се Феликсове особине много разликују од онога на чему смо досад базирали игру, лако ћемо се прилагодити томе и играти на другачији начин", рекао је Симеоне.

Црвено-бели су већ довели Маркоса Љорентеа из Реал Мадрида, он би требало да буде замена за Родрија који је на мети Манчестер Ситија. 

Уколико се овај трансфер реализује, већ у наредним данима ћемо имати једну од највећих прича прелазног рока, а Атлетико нову звезду која би требало да им гарантује успехе у наредној деценији.

Стеже се обруч око Жоао Феликса. Нема ко од великих европских клубова није тражио најновију португалску сензацију, а како сад ствари стоје, добиће га – Атлетико Мадрид. На тај начин ће се испоставити тачним информација Марке од пре неклико седмица, кад се чинило да је посао реализован, али оно што целој причи даје озбиљност јесте потврда да је званична понуда из Шпаније стигла на адресу Бенфике.

Клуб са Лужа обавестио је јавност, посредством службених гласила, да је добио понуду Атлетика вредну 126.000.000 евра и да је разматра. Понуда је за 6.000.000 евра уноснија од границе за обештећење, постављене на 120.000.000 евра и реално је запитати се због чега су Мадриђани спремни да дају више него што износи откупна клаузула. Цака је у томе што Бенфика жели да јој остане чисто 120.000.000 евра, а ових 6.000.000 ће отићи на оперативне трошкове, разне таксе, порезе, комисије...

Посао, ипак, још није закључен, јер како даље наводе Португлаци, Атлетико им нуди поменута средства кроз рате. Све је ствар разматрања и договора, међутим, делује да Бенфика жели цео износ одмах да јој легне на рачун, пошто и сама планира да тај новац касније инвестира и појачања, с тим да је питање хоће ли јој остати свра всредства. Медији су писали, а клуб брзопотезно демантовао, да агенту, Жоржу Мендешу, следује 30 одсто од трансфера, односно у овом случају 36.000.000 евра.

Како год, толико је велики новац у игри да Бенфика неће смети дуго да оклева и вероватно ће се брзо изјаснити прихвата ли понуду или не. У случају одласка, Жоао Феликс би постао пети најскупљи трансфер свих времена. Рекорд тржи Нејмар, лета 2017. потписао је за Пари Сен Жермен за 222.000.000 евра, а иза њега су Килијан Мпабе (ПСЖ, 180.000.000), Филипе Кутињо (Барселона, 142.000.000 евра) и Усман Дембеле(Барселона, 105.000.000 евра).

За оне који не знају, ако таквих има, Феликс је прошле сезоне дебитовао за Бенфику и постигао 15 голова у првој сезони.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар