Остоја: Богови на њиховој страни...! Судије су богови?!

Председник Партизана оценио је да и Кошаркашка лига Србије и АБА лига у наредном периоду морају да се организационо подигну на знатно виши ниво.

Кошарка 27.06.2019 | 22:45
Остоја: Богови на њиховој страни...! Судије су богови?!
Остоја Мијаиловић трпео је од прошлог понедељка велике критике навијача Партизана, јер клуб није јаче реаговао на судијску грешку која је одлучујуће утицала на исход четврте утакмице финала плеј-офа против Црвене звезде.

"Вечити" ривал је кошем Билија Берона после грешке у корацима добио тај меч, али и серију, укупним резултатом 3:1, тако да је пети пут заредом постао првак државе.

"Пре три дана смо на Скупштини КЛС дискутовали четири и по сата. Рекао сам моје мишљење о менаџменту и положају српске кошарке данас, рекао сам да је жеља Партизана да се српска кошарка унапреди. Ми морамо да радимо свој посао, а тренере и играче да пустимо да се на паркету боре на фер и поштен начин, да бисмо сви имали вољу, жељу и ентузијазам да наставимо даље. Јер и спонзорства зависе од спортског амбијента", рекао је Мијаиловић новинарима током коктела којим је КК Партизан НИС обележио крај сезоне 2018/19.

Председник црно-белих поновио је да је за њега тим Андрее Тринкијерија победник четврте утакмице и да је требало да се игра "мајсторица".

Такође се осврнуо на изјаву колеге по функцији, Небојше Човића, поводом грома који је током тог меча ударио у кров Пионира и проузроковао прокишњавање.

"Гром је послао божију поруку, а то значи да је и бог увек на страни праведника. И он је нашој страни", рекао је Човић на прослави титуле на Малом Калемегдану пре 10 дана, а Мијаиловић му одговорио синоћ:

"Ако неко тамо назива судије боговима и каже да су богови били на њиховој страни - а знамо да су то учиниле судије - мислим да то није праведно према Партизану. Партизан је овде морални победник".

Он је додао да не сумња у лоше судијске намере и да су судије четврте утакмице неколико пута звале клуб да се извињавају, али да то Партизану не значи ништа.

"Партизанова публика, Партизанови играчи, сви који раде у клубу су резултатски оштећени. Ми смо заслужили ту пету утакмицу и да се боримо за трофеј праведно и поштено, без обзира на квалитет наше екипе у финансијском смислу, наспрам противникове".

Први човек црно-белих имао је шта да каже и о организацији АБА лиге, чија Скупштина је заказана за 1. јул.

"Увек желим да систем у коме ми учествујемо напредује. Прошле године у финалу АБА лиге све се догодило буквално исто као и ове. Замерио сам менаџменту АБА лиге, који на прошлој Скупштини није добио поверење, што нису пронашли начин да стану на пут таквим стварима. Ми као АБА лига имамо уговор са Евролигом још годину дана. Упућене су нам озбиљне критике од стране Евролиге и ми кроз нашу организацију морамо да подигнемо квалитет кошарке на доста виши ниво. АБА лигу морају да воде људи са јаком и добром личношћу. Шта ће се догодити наредног понедељка, ја не знам, али неке ствари морају да се мењају на боље", завршио је Остоја Мијаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар