Ostoja: Bogovi na njihovoj strani...! Sudije su bogovi?!

Predsednik Partizana ocenio je da i Košarkaška liga Srbije i ABA liga u narednom periodu moraju da se organizaciono podignu na znatno viši nivo.

Košarka 27.06.2019 | 22:45
Ostoja: Bogovi na njihovoj strani...! Sudije su bogovi?!
Ostoja Mijailović trpeo je od prošlog ponedeljka velike kritike navijača Partizana, jer klub nije jače reagovao na sudijsku grešku koja je odlučujuće uticala na ishod četvrte utakmice finala plej-ofa protiv Crvene zvezde.

"Večiti" rival je košem Bilija Berona posle greške u koracima dobio taj meč, ali i seriju, ukupnim rezultatom 3:1, tako da je peti put zaredom postao prvak države.

"Pre tri dana smo na Skupštini KLS diskutovali četiri i po sata. Rekao sam moje mišljenje o menadžmentu i položaju srpske košarke danas, rekao sam da je želja Partizana da se srpska košarka unapredi. Mi moramo da radimo svoj posao, a trenere i igrače da pustimo da se na parketu bore na fer i pošten način, da bismo svi imali volju, želju i entuzijazam da nastavimo dalje. Jer i sponzorstva zavise od sportskog ambijenta", rekao je Mijailović novinarima tokom koktela kojim je KK Partizan NIS obeležio kraj sezone 2018/19.

Predsednik crno-belih ponovio je da je za njega tim Andree Trinkijerija pobednik četvrte utakmice i da je trebalo da se igra "majstorica".

Takođe se osvrnuo na izjavu kolege po funkciji, Nebojše Čovića, povodom groma koji je tokom tog meča udario u krov Pionira i prouzrokovao prokišnjavanje.

"Grom je poslao božiju poruku, a to znači da je i bog uvek na strani pravednika. I on je našoj strani", rekao je Čović na proslavi titule na Malom Kalemegdanu pre 10 dana, a Mijailović mu odgovorio sinoć:

"Ako neko tamo naziva sudije bogovima i kaže da su bogovi bili na njihovoj strani - a znamo da su to učinile sudije - mislim da to nije pravedno prema Partizanu. Partizan je ovde moralni pobednik".

On je dodao da ne sumnja u loše sudijske namere i da su sudije četvrte utakmice nekoliko puta zvale klub da se izvinjavaju, ali da to Partizanu ne znači ništa.

"Partizanova publika, Partizanovi igrači, svi koji rade u klubu su rezultatski oštećeni. Mi smo zaslužili tu petu utakmicu i da se borimo za trofej pravedno i pošteno, bez obzira na kvalitet naše ekipe u finansijskom smislu, naspram protivnikove".

Prvi čovek crno-belih imao je šta da kaže i o organizaciji ABA lige, čija Skupština je zakazana za 1. jul.

"Uvek želim da sistem u kome mi učestvujemo napreduje. Prošle godine u finalu ABA lige sve se dogodilo bukvalno isto kao i ove. Zamerio sam menadžmentu ABA lige, koji na prošloj Skupštini nije dobio poverenje, što nisu pronašli način da stanu na put takvim stvarima. Mi kao ABA liga imamo ugovor sa Evroligom još godinu dana. Upućene su nam ozbiljne kritike od strane Evrolige i mi kroz našu organizaciju moramo da podignemo kvalitet košarke na dosta viši nivo. ABA ligu moraju da vode ljudi sa jakom i dobrom ličnošću. Šta će se dogoditi narednog ponedeljka, ja ne znam, ali neke stvari moraju da se menjaju na bolje", završio je Ostoja Mijailović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar