Ништа од Кине - Павков остаје у Звезди!

Нападач Црвене звезде Милан Павков требао је каријеру да настави у кинеском Ђангсуу, али пошто су преговори пропали он ће остати играч црвено-белих.  Стопиран трансфер Павкова у Кину! Ђијангсу и Звездин нападач се нису договорили око његових услова.

Фудбал 26.06.2019 | 23:25
Ништа од Кине - Павков остаје у Звезди!
Иако се чинило да је све завршено, до трансфера Милана Павкова у кинески Ђангсу неће доћи, па ће се високи Звездин нападач у четвртак вратити у Београд.

Од почетка припрема је трајала сага о евентуалном одласку нападача Црвене звезде у Кину.

Најпре је понуда Ђангсуа била одбијена јер није задовољавала услове клуба, затим је стигла нова у вредности од 3 милиона евра, па су је челници Звезде прихватили и све је било спремно да Павков потпише уговор са кинеским клубом.

Милан Павков није успео да договори личне услове са Кинезима, па се у Београд враћа у четвртак и у српској престоници ће боравити одређени период, па ће се одлучити да ли остаје у Звезди или ће наредне сезоне наступати за неки други клуб.

Црвена звезда је прихватила обештећење од 3.000.000 евра, радовали су се и у Нишу, јер би Радничком на основу ранијег споразума требало да легне 900.000, али Милан Павков би ипак могао да остане у Београду. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта трансфер корпулентног нападача у Ђијенгсу је бар тренутно – пропао.

Или је можда боље рећи да је стопиран, пошто постоји могућност да се две стране састану и већ колико сутра реше неспоразум настао око плате 25-годишњег центарфора. Друга опција је да се Павков врати за Београд, а да тек потом уследе нове рунде преговора.

Колики је новац направио проблем није сасвим сигурно. Зна се да је Ђијенгсу испрва Павкову понудио 1.000.000 евра, али је он то одбио што је и разумљиво, јер се на Далеки исток, да се не лажемо, иде због пара, а не због спортске славе. Кинези су потом повисили понуду и чинило се да је све било утаначено, али је на лицу места ипак дошло до неспоразума и реализација посла је у најмању руку одложена, а можда и сасвим пропала.

Не зна се још ни да ли би овакав исход могао да утиче на већ најављени долазак Томанеа у Звезду, али се за сада не очекује да би повратак Павкова из Кине могао да се одрази на потписивање уговора са Португалцем. Уколико би Павков и остао у Звезди, отворило би се и питање статуса Ричмонда Боаћија, који је био планиран да остане барем до краја европских квалификација можда и дуже пошто је после продаје Дејана Јовељића у Ајнтрахт из Франкфурта за 4.000.000 + 1.000.000 евра Владан Милојевић могао да рачуна – бар се тако мислило - само још на суперталентованог Црногорца Николу Крстовића.

Сад се ситуација променила. Видећемо да ли трајно.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар