Ništa od Kine - Pavkov ostaje u Zvezdi!

Napadač Crvene zvezde Milan Pavkov trebao je karijeru da nastavi u kineskom Đangsuu, ali pošto su pregovori propali on će ostati igrač crveno-belih.  Stopiran transfer Pavkova u Kinu! Đijangsu i Zvezdin napadač se nisu dogovorili oko njegovih uslova.

Fudbal 26.06.2019 | 23:25
Ništa od Kine - Pavkov ostaje u Zvezdi!
Iako se činilo da je sve završeno, do transfera Milana Pavkova u kineski Đangsu neće doći, pa će se visoki Zvezdin napadač u četvrtak vratiti u Beograd.

Od početka priprema je trajala saga o eventualnom odlasku napadača Crvene zvezde u Kinu.

Najpre je ponuda Đangsua bila odbijena jer nije zadovoljavala uslove kluba, zatim je stigla nova u vrednosti od 3 miliona evra, pa su je čelnici Zvezde prihvatili i sve je bilo spremno da Pavkov potpiše ugovor sa kineskim klubom.

Milan Pavkov nije uspeo da dogovori lične uslove sa Kinezima, pa se u Beograd vraća u četvrtak i u srpskoj prestonici će boraviti određeni period, pa će se odlučiti da li ostaje u Zvezdi ili će naredne sezone nastupati za neki drugi klub.

Crvena zvezda je prihvatila obeštećenje od 3.000.000 evra, radovali su se i u Nišu, jer bi Radničkom na osnovu ranijeg sporazuma trebalo da legne 900.000, ali Milan Pavkov bi ipak mogao da ostane u Beogradu. Prema saznanjima MOZZART Sporta transfer korpulentnog napadača u Đijengsu je bar trenutno – propao.

Ili je možda bolje reći da je stopiran, pošto postoji mogućnost da se dve strane sastanu i već koliko sutra reše nesporazum nastao oko plate 25-godišnjeg centarfora. Druga opcija je da se Pavkov vrati za Beograd, a da tek potom uslede nove runde pregovora.

Koliki je novac napravio problem nije sasvim sigurno. Zna se da je Đijengsu isprva Pavkovu ponudio 1.000.000 evra, ali je on to odbio što je i razumljivo, jer se na Daleki istok, da se ne lažemo, ide zbog para, a ne zbog sportske slave. Kinezi su potom povisili ponudu i činilo se da je sve bilo utanačeno, ali je na licu mesta ipak došlo do nesporazuma i realizacija posla je u najmanju ruku odložena, a možda i sasvim propala.

Ne zna se još ni da li bi ovakav ishod mogao da utiče na već najavljeni dolazak Tomanea u Zvezdu, ali se za sada ne očekuje da bi povratak Pavkova iz Kine mogao da se odrazi na potpisivanje ugovora sa Portugalcem. Ukoliko bi Pavkov i ostao u Zvezdi, otvorilo bi se i pitanje statusa Ričmonda Boaćija, koji je bio planiran da ostane barem do kraja evropskih kvalifikacija možda i duže pošto je posle prodaje Dejana Joveljića u Ajntraht iz Frankfurta za 4.000.000 + 1.000.000 evra Vladan Milojević mogao da računa – bar se tako mislilo - samo još na supertalentovanog Crnogorca Nikolu Krstovića.

Sad se situacija promenila. Videćemo da li trajno.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar