Повратак Русије у ПС Савјета Европе

Парламентарна скупштина Савета Европе (ПС СЕ) одобрила је резолуцију којом се потврђују пуна овлашћења делегацији Русије у тој организацији.

Свијет 26.06.2019 | 20:49
Повратак Русије у ПС Савјета Европе
За резолуцију је гласало 116 делегата, 62 су била против, а 15 се уздржало од гласања.

ТАС преноси да је украјинска делегација након објављивања резултата гласања напустила заседање ПС СЕ.

Изузетно бурна расправа, са оштро сукобљеним ставовима Велике Британије, Украјине и балтичких земаља са једне стране и на другој страни - велике већине земаља, које су желеле повратак Руса, поларизовала је ПС СЕ.

Делегација Србије снажно је подржала руске колеге, а допринос дебати дали су шефица делегације Александра Томић, народна посланица Биљана Пантић Пиља и народни посланик Александар Шешељ, бранећи право руских грађана да имају своје представнике у овој међународној организацији.

Резолуција, којом је Русија враћена у ПС СЕ, усвојена је са 116 гласова за, док су против гласала 62 посланика.

Повратком руске делегације, ојачала је снажно подршка и позиција Србије у овој институцији. Јуче је усвојен и извештај "Ка амбициозној агенди: о родној равноправности" и извештај о спровођењу Истанбулске конвенције, а известилац је била народна посланица Елвира Ковач. Она је истакла позитиван пример Србије у борби против насиља у породици и видљив напредак у области родне равноправности.

У расправи за овај извештај учествовале су и народне посланице Стефана Миладиновић и Биљана Пантић Пиља.

(Тањуг)

 
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сале

26.06.2019 19:17

Сад це Вуциц и Додик имати подрску Бацушки у савету Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

26.06.2019 19:43

Пратио сам директан пренос пред само гласање на Руској телевизији .У студију су били присутни аналитицари из Русије и Украјине а репортер се директно укљуцивао из Парламентарне скупстине из Стразбура.Говорио је и Александар Сесељ Србијански парламантарац ,кога је због нападно руских ставова репортер назвао херојем дана.Искрено мислио сам да од нас нема горих са мање културе дијалога са висе вриједања и искљуцивих ставова ,Водитељу емисије је само недостајала кандзија ,све у свему страсно и срамота.Руси ово схватају као велику побједу против неофасистицке Бандеровске Украјине у исто вријеме подрзавајуци и финансирајуци неофасистицке партије сиром Европе.Мјеста гдје се морају договарати и разговарати и Руси и Украјинци су Кијев и Москва,све остало је пораз и једних и других,толико дугују и прослим и будуцим генерацијама ради Славенског поријекла и православне вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

27.06.2019 09:47

Управо је то највеци проблем, ал је вазно Србовати са највецим хрватским националистима а народу продавати "маглу". Ово није висе ни политика,ни национални интерес, ни хуманост. Циста похлепа за новцем ,а пут до њега прелази одавно девете кругове. Амин.