КАН: Све по плану Нигеријаца, нова побједа за 1/4-финале!

Нигерија победила Гвинеју и обезбедила четвртфинале на АКН.  Јесте бледо, али победама се у зубе не гледа: Нигерија са два минималца отворила врата 1/4-финала! После Бурундија срушена и Гвинеја - 1:0.  Уганда близу друге фазе, али жали… Уганда и Зимбабве играли 1:1 у 2. колу Групе А на Афричком купу нација у Египту.

Фудбал 26.06.2019 | 20:58
КАН: Све по плану Нигеријаца, нова побједа за 1/4-финале!
Нигерија је у две утакмице решила питање пласмана у четвртфинале Афричког купа нација. "Орлови" су 2. колу Групе Б победили Гвинеју 1:0 (0:0).

Меч у Александрији одлучио је Кенет Омеруо у 73. минуту. Фудбалер Леганеса се лепо убацио на "првој стативи" код корнера, центаршут је управо ишао тамо где је био Омеруо, који је трзнуо главом и лопту послао у мрежу.

Нигерија сада има шест бодова, Гвинеја и Мадагаскар по један, док је Бурунди без бодова. Мадагаскар и Бурунди састаће се у четвртак.



Нису ово Супер орлови какве би љубитељи фудбала у Нигерији желели да гледају, али саставу Гернота Рора након две остварене победе и отворених врата 1/4-финала Купа нација, нико (још увек) не сме ништа да замери. Нигерија је у окршају са Гвинејом, баш као и против Бурундија, имала једно бледо издање, али је као и на премијери, у последњем кварталу утакмице успела да сломи отпор противника и дође до драгоценог славља - 1:0 (0:0).

Пресудни тренутак утакмице догидо се у 73. минуту, када је Кенет Омеруо одлично скочио и центаршут Симона Мозеса главом спровео у противничку мрежу.

Пре тога нисмо гледали неки спектакуларан меч. Нигерија је била бољи противник. У првих 45 минута Супер олови су могли да поведу после шанси Игала и Ивобија, а пре одлучујућег поготка солидне прике су пропустилиИвоби и Етебо.

Са друге стране, Гвинеја је тек на моменте претила голу на којем је стајао Данијел Акпеји, али ниједан од тих солидних покушаја није био довољно добар да се дође до поготка који би значајно променио утисак ове утакмице.

Нигерија са овом победом и званочно постала први тим Купа нација који је прошао међу осам најбољих селекција на туррниру.

Уганда близу друге фазе, али жали… Уганда и Зимбабве играли 1:1 у 2. колу Групе А на Афричком купу нација у Египту.

Уганда после два кола има четири бода и ако Египта не дозволи изненађење у дуелу са ДР Конгом, биће врло близу пласмана у другу фазу такмичења.

У последњем колу против домаћина турнира биће јој довољан и бода, а до четвртфинала може да стигне и у случају пораза.

Уганда и Зимбабве играли су 1:1 (1:1) у 2. колу на АКН. Меч на Интернационалном стадиону у Каиру решен је већ у првом полувремну.

Емануел Окви искористио је лошу интервенцију голмана Зимбабвеа, али и лошу реакцију целокупне противничке одбране и већ у 12. минуту довео Уганду до предности, пошто је одбијену лопту само скренуо у мрежу.

Овиди Карару и Кама Билиат изиграли су одбрану Уганде у 40. минуту. Карару је прошао по левој страни, лепо је видео како се Билиат издваја на "првој стативи", уследио је правовремени пас и одлична реакција његовог саиграча.

Зимбабве је покушао у наставку да стигне до победе, али се резултат није мењао.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар