KAN: Sve po planu Nigerijaca, nova pobjeda za 1/4-finale!

Nigerija pobedila Gvineju i obezbedila četvrtfinale na AKN.  Jeste bledo, ali pobedama se u zube ne gleda: Nigerija sa dva minimalca otvorila vrata 1/4-finala! Posle Burundija srušena i Gvineja - 1:0.  Uganda blizu druge faze, ali žali… Uganda i Zimbabve igrali 1:1 u 2. kolu Grupe A na Afričkom kupu nacija u Egiptu.

Fudbal 26.06.2019 | 20:58
KAN: Sve po planu Nigerijaca, nova pobjeda za 1/4-finale!
Nigerija je u dve utakmice rešila pitanje plasmana u četvrtfinale Afričkog kupa nacija. "Orlovi" su 2. kolu Grupe B pobedili Gvineju 1:0 (0:0).

Meč u Aleksandriji odlučio je Kenet Omeruo u 73. minutu. Fudbaler Leganesa se lepo ubacio na "prvoj stativi" kod kornera, centaršut je upravo išao tamo gde je bio Omeruo, koji je trznuo glavom i loptu poslao u mrežu.

Nigerija sada ima šest bodova, Gvineja i Madagaskar po jedan, dok je Burundi bez bodova. Madagaskar i Burundi sastaće se u četvrtak.



Nisu ovo Super orlovi kakve bi ljubitelji fudbala u Nigeriji želeli da gledaju, ali sastavu Gernota Rora nakon dve ostvarene pobede i otvorenih vrata 1/4-finala Kupa nacija, niko (još uvek) ne sme ništa da zameri. Nigerija je u okršaju sa Gvinejom, baš kao i protiv Burundija, imala jedno bledo izdanje, ali je kao i na premijeri, u poslednjem kvartalu utakmice uspela da slomi otpor protivnika i dođe do dragocenog slavlja - 1:0 (0:0).

Presudni trenutak utakmice dogido se u 73. minutu, kada je Kenet Omeruo odlično skočio i centaršut Simona Mozesa glavom sproveo u protivničku mrežu.

Pre toga nismo gledali neki spektakularan meč. Nigerija je bila bolji protivnik. U prvih 45 minuta Super olovi su mogli da povedu posle šansi Igala i Ivobija, a pre odlučujućeg pogotka solidne prike su propustiliIvobi i Etebo.

Sa druge strane, Gvineja je tek na momente pretila golu na kojem je stajao Danijel Akpeji, ali nijedan od tih solidnih pokušaja nije bio dovoljno dobar da se dođe do pogotka koji bi značajno promenio utisak ove utakmice.

Nigerija sa ovom pobedom i zvanočno postala prvi tim Kupa nacija koji je prošao među osam najboljih selekcija na turrniru.

Uganda blizu druge faze, ali žali… Uganda i Zimbabve igrali 1:1 u 2. kolu Grupe A na Afričkom kupu nacija u Egiptu.

Uganda posle dva kola ima četiri boda i ako Egipta ne dozvoli iznenađenje u duelu sa DR Kongom, biće vrlo blizu plasmana u drugu fazu takmičenja.

U poslednjem kolu protiv domaćina turnira biće joj dovoljan i boda, a do četvrtfinala može da stigne i u slučaju poraza.

Uganda i Zimbabve igrali su 1:1 (1:1) u 2. kolu na AKN. Meč na Internacionalnom stadionu u Kairu rešen je već u prvom poluvremnu.

Emanuel Okvi iskoristio je lošu intervenciju golmana Zimbabvea, ali i lošu reakciju celokupne protivničke odbrane i već u 12. minutu doveo Ugandu do prednosti, pošto je odbijenu loptu samo skrenuo u mrežu.

Ovidi Kararu i Kama Biliat izigrali su odbranu Ugande u 40. minutu. Kararu je prošao po levoj strani, lepo je video kako se Biliat izdvaja na "prvoj stativi", usledio je pravovremeni pas i odlična reakcija njegovog saigrača.

Zimbabve je pokušao u nastavku da stigne do pobede, ali se rezultat nije menjao.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar