Зиданови планови: Јовић прво резерва!

Француз је препознао због чега у првом мандату није освојио више, па је тако и планирао играче на које је председник Флорентино Перез већ потрошио преко 300 милиона евра, а судећи према тексту мадридског листа - то неће бити све.

Фудбал 26.06.2019 | 22:00
Зиданови планови: Јовић прво резерва!
Лука Јовић почеће сезону 2019/20 као резерва Кариму Бенземи у основној формацији Зинедина Зидана и у првој години у живота у Шпанији наступати као стартер у алтернативној поставци, за утакмице са нешто слабијим ривалима.

И даље најскупљи српски фудбалер свих времена, потом, временом би требало да постане део иновативног система "4-4-2 дијамант", ком је приликом конструисања будућег Реал Мадрида припремао Француз у паузи између два мандата на клупи највећег европског клуба.

Мадридски "Ас" објавио је, комбинујући сазнања из извора са "Сантијаго Бернабеу" стадиона и логику, три поставке којима ће Зидан започети пету, а трећу "пуну" сезону на клупи на којој су од његовог одласка 31. маја прошле  и повратка 11. марта ове године седела двојица стручњака - Ђулен Лопетеги и Сантијаго Соалри.

Овај лист наводи да је Зидан искористио "вакуум" од девет и по месеци да сагледа разлоге због којих, поред три титуле првака Европе у две и по године бављења тренерским послом на сениорском нивоу, није освојио више у првом мандату и шта је потребно да уради како би то исправио у другом. 

Као један од разлога за само једну титулу првака Шпаније у истом периоду, пише "Ас", један од најбољих фудбалера света свих времена уочио је недовољно уиграних тактичких опција за серију "врућих" гостовања широм Шпаније и недовољан број поливалентних фудбалера, способних да доносе лигашке бодове између две "кључне" утакмице у завршници Лиге шампиона.

Зидан је, наводно, тако и селектирао играче на које је председник Флорентино Перез већ потрошио преко 300 милиона евра, а судећи према тексту мадридског листа - то неће бити све.

Реалови трансфери 2019/20

расходи

100 - Еден Азар (28, Челси)
  60 - Лука Јовић (21, Ајнтрахт)
  50 - Едер Милитао (21, Порто)
  48 - Ферланд Менди (24, Лион)
  45 - Родриго (18, Сантос)

приходи

  30 - Маркос Љоренте (24, Атлетико)

*напомена: цифре су изражене у милионима евра

А, Бејл?Поред неизоставног Азара, "Ас" је само још Ферлана Мендија и Јовића представио као играче који ће имати значајну улогу наредне сезоне, док су Едер Милитао и Родриго остали по страни. Од појачања из прошле сезоне, Винисијус Жуниор поменут је као ривал Марку Асенсију на позицији левог крила (на којој, наравно, Гарет Бејл није ни споменут).

"Пузла" која недостаје у Зидановој "слагалици" за сезону 2019/20 је појачање у везном реду, које би требало да донесе пар свежих и вештих ногу и растерети култни трио Лука Модрић/Тони Крос/Касемиро, који је истрчао маратоне претходних година како би обезбедио прилику "ББЦ" навали да кидише на противничке мреже без претераних обавеза у дефанзиви.

Први Зиданов избор и "закуцани" стартер и даље је Пол Погба, који је већ почео да ради на томе да се његов нови "блокбастер" трансфер догоди већ овог лета. Као алтернатива у случају да Перезови преговори са Манчестер јунајтедом не оду у жељеном смеру појавио се млади шпански репрезентативац, Фабијан Руиз, који бриљира на Европском првенству у Италији и Сан Марину.

Руиза је прошле сезоне пред очима целе Шпаније "украо" председник Наполија, Аурелио Де Лаурентис, који је уплатио "излазну клаузулу" Бетису и везао перпективног везисту петогодишњим уговором. Питање је који је трансфер у овом тренутку лакше достижан, Погбин или Руизов, утолико што су из Напуља поручили да се стрелац седам голова на 40 мечева прошле сезоне не налази на листи играча о којима је могуће преговарати.

Реал ће током припремног периода, од 20. до 31. јула, одиграти серију јаких мечева у Сједињеним Државама и Немачкој: Бајерн Минхен, Арсенал, Атлетико Мадрид и Тотенхем.

У сваком случају, Реал се до 31. августа неће зауставити у намери да појача везни ред, који је деловао посебно уморно, споро и повремено немоћно под Лопетегијем, Соларијем и поново Зиданом. Пад се нарочито препознавао у игри 34-годишњег Модрића, који је прошлог лета претрчао 72 километара на путу Хрватске ка финалу Светског првенства.

Док "Бернабеу" чека могуће последње "гала" представљање овог лета, "Ас" је увелико најавио Реалове поставе за сезону која званично почиње 16. августа утакмицама 1. кола Примере 2019-20.

Основни систем (4-3-3): Куртоа - Карвахал, Варан, Рамос, Менди/Марсело - Модрић, Крос/Касемиро, Погба/Фабијан - Винисијус/Асенсио, Бензема, Азар

Алтернативни систем (4-4-2 класичан): Куртоа - Карвахал, Варан/Милитао, Рамос, Менди/Марсело - Модрић, Крос, Погба/Фабијан, Азар - Јовић, Бензема

Потенцијални систем (4-4-2 дијамант): Куртоа - Карвахал, Варан, Рамос, Менди/Марсело - Модрић/Асенсио, Крос/Касемиро, Погба/Фабијан, Азар - Бензема, Јовић/Винисијус

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар