Zidanovi planovi: Jović prvo rezerva!

Francuz je prepoznao zbog čega u prvom mandatu nije osvojio više, pa je tako i planirao igrače na koje je predsednik Florentino Perez već potrošio preko 300 miliona evra, a sudeći prema tekstu madridskog lista - to neće biti sve.

Fudbal 26.06.2019 | 22:00
Zidanovi planovi: Jović prvo rezerva!
Luka Jović počeće sezonu 2019/20 kao rezerva Karimu Benzemi u osnovnoj formaciji Zinedina Zidana i u prvoj godini u života u Španiji nastupati kao starter u alternativnoj postavci, za utakmice sa nešto slabijim rivalima.

I dalje najskuplji srpski fudbaler svih vremena, potom, vremenom bi trebalo da postane deo inovativnog sistema "4-4-2 dijamant", kom je prilikom konstruisanja budućeg Real Madrida pripremao Francuz u pauzi između dva mandata na klupi najvećeg evropskog kluba.

Madridski "As" objavio je, kombinujući saznanja iz izvora sa "Santijago Bernabeu" stadiona i logiku, tri postavke kojima će Zidan započeti petu, a treću "punu" sezonu na klupi na kojoj su od njegovog odlaska 31. maja prošle  i povratka 11. marta ove godine sedela dvojica stručnjaka - Đulen Lopetegi i Santijago Soalri.

Ovaj list navodi da je Zidan iskoristio "vakuum" od devet i po meseci da sagleda razloge zbog kojih, pored tri titule prvaka Evrope u dve i po godine bavljenja trenerskim poslom na seniorskom nivou, nije osvojio više u prvom mandatu i šta je potrebno da uradi kako bi to ispravio u drugom. 

Kao jedan od razloga za samo jednu titulu prvaka Španije u istom periodu, piše "As", jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena uočio je nedovoljno uigranih taktičkih opcija za seriju "vrućih" gostovanja širom Španije i nedovoljan broj polivalentnih fudbalera, sposobnih da donose ligaške bodove između dve "ključne" utakmice u završnici Lige šampiona.

Zidan je, navodno, tako i selektirao igrače na koje je predsednik Florentino Perez već potrošio preko 300 miliona evra, a sudeći prema tekstu madridskog lista - to neće biti sve.

Realovi transferi 2019/20

rashodi

100 - Eden Azar (28, Čelsi)
  60 - Luka Jović (21, Ajntraht)
  50 - Eder Militao (21, Porto)
  48 - Ferland Mendi (24, Lion)
  45 - Rodrigo (18, Santos)

prihodi

  30 - Markos Ljorente (24, Atletiko)

*napomena: cifre su izražene u milionima evra

A, Bejl?Pored neizostavnog Azara, "As" je samo još Ferlana Mendija i Jovića predstavio kao igrače koji će imati značajnu ulogu naredne sezone, dok su Eder Militao i Rodrigo ostali po strani. Od pojačanja iz prošle sezone, Vinisijus Žunior pomenut je kao rival Marku Asensiju na poziciji levog krila (na kojoj, naravno, Garet Bejl nije ni spomenut).

"Puzla" koja nedostaje u Zidanovoj "slagalici" za sezonu 2019/20 je pojačanje u veznom redu, koje bi trebalo da donese par svežih i veštih nogu i rastereti kultni trio Luka Modrić/Toni Kros/Kasemiro, koji je istrčao maratone prethodnih godina kako bi obezbedio priliku "BBC" navali da kidiše na protivničke mreže bez preteranih obaveza u defanzivi.

Prvi Zidanov izbor i "zakucani" starter i dalje je Pol Pogba, koji je već počeo da radi na tome da se njegov novi "blokbaster" transfer dogodi već ovog leta. Kao alternativa u slučaju da Perezovi pregovori sa Mančester junajtedom ne odu u željenom smeru pojavio se mladi španski reprezentativac, Fabijan Ruiz, koji briljira na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Ruiza je prošle sezone pred očima cele Španije "ukrao" predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis, koji je uplatio "izlaznu klauzulu" Betisu i vezao perpektivnog vezistu petogodišnjim ugovorom. Pitanje je koji je transfer u ovom trenutku lakše dostižan, Pogbin ili Ruizov, utoliko što su iz Napulja poručili da se strelac sedam golova na 40 mečeva prošle sezone ne nalazi na listi igrača o kojima je moguće pregovarati.

Real će tokom pripremnog perioda, od 20. do 31. jula, odigrati seriju jakih mečeva u Sjedinjenim Državama i Nemačkoj: Bajern Minhen, Arsenal, Atletiko Madrid i Totenhem.

U svakom slučaju, Real se do 31. avgusta neće zaustaviti u nameri da pojača vezni red, koji je delovao posebno umorno, sporo i povremeno nemoćno pod Lopetegijem, Solarijem i ponovo Zidanom. Pad se naročito prepoznavao u igri 34-godišnjeg Modrića, koji je prošlog leta pretrčao 72 kilometara na putu Hrvatske ka finalu Svetskog prvenstva.

Dok "Bernabeu" čeka moguće poslednje "gala" predstavljanje ovog leta, "As" je uveliko najavio Realove postave za sezonu koja zvanično počinje 16. avgusta utakmicama 1. kola Primere 2019-20.

Osnovni sistem (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos, Mendi/Marselo - Modrić, Kros/Kasemiro, Pogba/Fabijan - Vinisijus/Asensio, Benzema, Azar

Alternativni sistem (4-4-2 klasičan): Kurtoa - Karvahal, Varan/Militao, Ramos, Mendi/Marselo - Modrić, Kros, Pogba/Fabijan, Azar - Jović, Benzema

Potencijalni sistem (4-4-2 dijamant): Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos, Mendi/Marselo - Modrić/Asensio, Kros/Kasemiro, Pogba/Fabijan, Azar - Benzema, Jović/Vinisijus

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar