Перпероглу је уживао у Звезди: Да ли ће остати?

Грчки ветеран одмара у Грчкој и у контакту је са црвено-бијелима. Тамошњим медијима говорио је о сезони, навијачима и о својим даљим плановима.

Кошарка 26.06.2019 | 18:14
Перпероглу је уживао у Звезди: Да ли ће остати?
У Црвену звезду дошао је прошлог љета и у сезони 2018/19 био један од лидера екипе, у складу са својим знањем и репутацијом.

Иако је сезону завршио 14. априла, у другој утакмици финала АБА лиге против Будућности, до тада је урадио довољно да оправда повјерење Милана Томића и свој долазак у тим.

Овог љета, послије опоравка од повреде листа, Стратос Перпероглу одмара у Грчкој, гдје је у интервјуу за тамошњу "Газету" говорио о успјешној сезони, током које су га навијачи Звезде завољели и скандирали му име.

"Искрено, Срби се не разликују много од Грка. Заиста су сјајни људи, веома пријатељски настројени и отворени. Њихов менталитет је близак нама и од почетка сам се осјећао пријатно у Београду. Посматрају нас као браћу и то увијек кажу. Они сматрају да су Грци веома блиски њиховој култури и темпераменту", рекао је "Перпе". 

У осврту на урађено и освојено, троструки шампион Евролиге сматра да сезона у супротном не би била задовољавајућа.

"Главни циљ клуба био је да освојимо АБА лигу и да се вратимо у Евролигу. Све супротно био би неуспјех", додао је он.

На питање који моменат ће највише памтити, Грк одговара...

"Рекао бих да је то атмосфера у хали 'Пионир'. Сваки пут када је била пуна, доживјели смо нешто незамисливо. Навијаче чујеш и испред дворане, осјећаш их све вријеме. Играо сам у много дворана, али то што сам ове године доживио било је једно од најбољих искустава".

Перпероглу није био лиценциран за кошаркашку Суперлигу, па је сједио крај клупе у свим утакмицама, "у цивилу".

"Сада сам у реду. Могао сам да играм у посљедње три или четири недјеље и био сам спреман, али је српско првенство специфично због броја странаца који имају право наступа. Само четири могу да играју, а ми смо имали седморицу током сезоне".

Уз подсјећање на финалну серију АБА лиге и утакмице против Будућности, грчки новинари питали су Перпероглуа да ли га је тај низ мечева подсјетио на Грчку и тамошњу нетрпељивост (најблаже речено) која влада између Олимпијакоса и Панатинаикоса. А, играо је за оба тима.

"Пратио сам тада публику и помислио 'О, лијепо, исто је и овдје. Личимо'", насмијао се он.

"Било је мало другачијих ствари, проблем је био политички. Ми овдје вичемо једни другима из сопствених разлога, а тамо је јак политички елемент. У питању су двије земље које немају најбоље односе".

Уживао је и у дербијима против Партизана. У првом, јесењем био је херој.

"Те утакмице су увијек посебне, као и у случају Олимпијакоса и Панатинаикоса. Постоји притисак. Када сте странац, онда све то доживите мало другачије, јер не слушате радио и не читате новине. Зато сам осјећао већи притисак у Грчкој него у Србији. Што се тиче домаћих играча, логично је да им је то исто".

Однос са Миланом Томићем описује лијепим ријечима.

"Сарађивали смо беспријекорно! Радили смо веома добро. ОК, познавао сам га од раније као асистента, али и он је знао како да ме тренира и како ми помогне да се навикнем и да играм добро. Одржавао ме је свјежим, да бих могао да играм".

Наравно, постављено је и питање које највише интересује навијаче Звезде - да ли Перпероглу остаје?

"У овом тренутку немам уговор. Разговарамо, али још не знам да ли ће се то догодити".

Једно је сигурно - Перпероглу ће наставити каријеру и након што за два мјесеца прослави 35. рођендан.

"Генерално, у животу увијек тежим ка томе да ствари радим најбоље што могу. Док се ближи крај моје каријере, уживам у њој све више, јер знам да неће трајати вјечно. Зато покушавам да дам све што могу и да на крају дана увијек знам да сам пружио све. Тако посматрам и каријеру, да када се осврнем увијек могу исто да кажем - да сам дао све од себе".

Управо зато што те речи примјењује и на терену, навијачи Звезде завољели су Грка у прошлој сезони.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар