Perperoglu je uživao u Zvezdi: Da li će ostati?

Grčki veteran odmara u Grčkoj i u kontaktu je sa crveno-bijelima. Tamošnjim medijima govorio je o sezoni, navijačima i o svojim daljim planovima.

Košarka 26.06.2019 | 18:14
Perperoglu je uživao u Zvezdi: Da li će ostati?
U Crvenu zvezdu došao je prošlog ljeta i u sezoni 2018/19 bio jedan od lidera ekipe, u skladu sa svojim znanjem i reputacijom.

Iako je sezonu završio 14. aprila, u drugoj utakmici finala ABA lige protiv Budućnosti, do tada je uradio dovoljno da opravda povjerenje Milana Tomića i svoj dolazak u tim.

Ovog ljeta, poslije oporavka od povrede lista, Stratos Perperoglu odmara u Grčkoj, gdje je u intervjuu za tamošnju "Gazetu" govorio o uspješnoj sezoni, tokom koje su ga navijači Zvezde zavoljeli i skandirali mu ime.

"Iskreno, Srbi se ne razlikuju mnogo od Grka. Zaista su sjajni ljudi, veoma prijateljski nastrojeni i otvoreni. Njihov mentalitet je blizak nama i od početka sam se osjećao prijatno u Beogradu. Posmatraju nas kao braću i to uvijek kažu. Oni smatraju da su Grci veoma bliski njihovoj kulturi i temperamentu", rekao je "Perpe". 

U osvrtu na urađeno i osvojeno, trostruki šampion Evrolige smatra da sezona u suprotnom ne bi bila zadovoljavajuća.

"Glavni cilj kluba bio je da osvojimo ABA ligu i da se vratimo u Evroligu. Sve suprotno bio bi neuspjeh", dodao je on.

Na pitanje koji momenat će najviše pamtiti, Grk odgovara...

"Rekao bih da je to atmosfera u hali 'Pionir'. Svaki put kada je bila puna, doživjeli smo nešto nezamislivo. Navijače čuješ i ispred dvorane, osjećaš ih sve vrijeme. Igrao sam u mnogo dvorana, ali to što sam ove godine doživio bilo je jedno od najboljih iskustava".

Perperoglu nije bio licenciran za košarkašku Superligu, pa je sjedio kraj klupe u svim utakmicama, "u civilu".

"Sada sam u redu. Mogao sam da igram u posljednje tri ili četiri nedjelje i bio sam spreman, ali je srpsko prvenstvo specifično zbog broja stranaca koji imaju pravo nastupa. Samo četiri mogu da igraju, a mi smo imali sedmoricu tokom sezone".

Uz podsjećanje na finalnu seriju ABA lige i utakmice protiv Budućnosti, grčki novinari pitali su Perperoglua da li ga je taj niz mečeva podsjetio na Grčku i tamošnju netrpeljivost (najblaže rečeno) koja vlada između Olimpijakosa i Panatinaikosa. A, igrao je za oba tima.

"Pratio sam tada publiku i pomislio 'O, lijepo, isto je i ovdje. Ličimo'", nasmijao se on.

"Bilo je malo drugačijih stvari, problem je bio politički. Mi ovdje vičemo jedni drugima iz sopstvenih razloga, a tamo je jak politički element. U pitanju su dvije zemlje koje nemaju najbolje odnose".

Uživao je i u derbijima protiv Partizana. U prvom, jesenjem bio je heroj.

"Te utakmice su uvijek posebne, kao i u slučaju Olimpijakosa i Panatinaikosa. Postoji pritisak. Kada ste stranac, onda sve to doživite malo drugačije, jer ne slušate radio i ne čitate novine. Zato sam osjećao veći pritisak u Grčkoj nego u Srbiji. Što se tiče domaćih igrača, logično je da im je to isto".

Odnos sa Milanom Tomićem opisuje lijepim riječima.

"Sarađivali smo besprijekorno! Radili smo veoma dobro. OK, poznavao sam ga od ranije kao asistenta, ali i on je znao kako da me trenira i kako mi pomogne da se naviknem i da igram dobro. Održavao me je svježim, da bih mogao da igram".

Naravno, postavljeno je i pitanje koje najviše interesuje navijače Zvezde - da li Perperoglu ostaje?

"U ovom trenutku nemam ugovor. Razgovaramo, ali još ne znam da li će se to dogoditi".

Jedno je sigurno - Perperoglu će nastaviti karijeru i nakon što za dva mjeseca proslavi 35. rođendan.

"Generalno, u životu uvijek težim ka tome da stvari radim najbolje što mogu. Dok se bliži kraj moje karijere, uživam u njoj sve više, jer znam da neće trajati vječno. Zato pokušavam da dam sve što mogu i da na kraju dana uvijek znam da sam pružio sve. Tako posmatram i karijeru, da kada se osvrnem uvijek mogu isto da kažem - da sam dao sve od sebe".

Upravo zato što te reči primjenjuje i na terenu, navijači Zvezde zavoljeli su Grka u prošloj sezoni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar