2 плаже у Грчкој међу најљепшима

Златно-црвени песак у комбинацији са тиркизним морем заиста представља импресиван призор.

Путовања 26.06.2019 | 12:18
2 плаже у Грчкој међу најљепшима
Плаже у Грчкој својом лепотом задивљују туристе из целог света, а посетиоци сајта "Трип Адвисор" као и сваке године гласали су за листу најбољих у 2019. години.

Плаже Балос и Елафониси на острву Крит су и ове године изабране у топ-25 светских плажа док су плаже Клефтико на острву Милос и Симос на острву Елафонисос изабране у топ-25 европских плажа.

У конкуренцији за најлепше плаже света нашло се укупно 352 плаже, а прво место заузела је Баиа до Санцхо у Бразилу.

Плажа Балос на Криту је мало чудо природе, природна лагуна, савршен спој чисте воде, розе песка и нестварног амбијента. Златно-црвени песак у комбинацији са тиркизним морем заиста представља импресиван призор, али оно што још више фасцинира је чињеница да је ово једна од најмирнијих и најприроднијих плажа на читавом острву Крит, преноси Грчка инфо.

На југозападу Крита, око 80 километара од града Хања, лежи магична Елафониси, егзотична плажа са динама белог и розе песка, са кристално чистом, плитком и топлом водом и мирним крајоликом. Елафониси се дефинитивно може уврстити међу најлепше плаже острва Крит и једна је од плажа због које се Крит дуго памти.

Чувена увала Клефтико на острву Милос некада је била скровиште гусара, а данас је једна од најпопуларнијих туристичких атракција на острву. Клефтико је плажа позната по кристално чистом мору, разуђеним пец́инама и импозантним каменим формацијама.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар