ФСС је стварно звао Антића! Није рекао не...

Радомир Антић други пут међу Орловима? Годинама је звучало само као неостварива жеља, јер искусни стручњак није имао жељу да се врати, али изгледа да се нешто променило. Фудбалски савез Србије је контактирао претходних дана Антића и његов одговор није био „не“. Барем за сада. . .

Фудбал 26.06.2019 | 11:52
ФСС је стварно звао Антића! Није рекао не...
Како сазнају Новости, челници ФСС-а су решили да после неуспеха са Младеном Крстајићем изаберу искусног стручњака, човека са јаким ауторитетом и угледом. Први пик је био Љубиша Тумбаковић, али како до договора није дошло, опипан је пулс Радомиру Антићу.

Некадашњи селектор репрезентације Србије, коју је одвео на Светско првенство 2010. године, одржано у Јужној Африци, узео је мало времена да размисли и извага пре него што саопшти своју коначну одлуку.

Челници Фудбалског савеза су још после смене Младена Крстајића узели предах до 10. јула, да, како су поручили, добро претресу све солуције, разговарају са свим потенцијалним кандидатима, пре него што изаберу.

Како то обично бива, када се Љубиша Тумбаковић у први мах није договорио са руководством ФСС-а, његове шансе су временом почеле да бледе. А, некако изненађујуће, појавио се Радомир Антић, који би, с обзиром на минули рад, имао готово акламативну подршку српске фудбалске јавности.

Прекаљени стручњак, који је тренерску каријеру градио у Шпанији, где је водио сва три највећа клуба, Реал Мадрид, Барселону и Атлетико Мадрид, имао је импресиван биланс у претходном мандату на клупи српске репрезентације. Орлови су под његовом диригентском палицом одиграли 28 утакмица, добили су 17, ремизирали су три пута, а осам пута су изгубили.

Антић је током тог квалификационог циклуса за Мундијал у Јужној Африци имао велику подршку јавности, стадион је био готово пун на свим јачим утакмицама репрезентације, а Орлови су великим очекивањима испраћени на првенство света.

У Јужној Африци Србија је најпре изгубила од Гане (1:0), па победила Немачку (1:0), да би јој у последњем колу у групи срећа потпуно окренула леђа. После „мора“ промашаја, Орлови су изгубили меч од Аустралије (2:1), иако их је и бод водио у наредну фазу такмичења.

Ипак, Антић је на крају Мундијала добио казну од ФИФА, због понашања на утакмици са Аустралијом, па је морао четири наредна меча репрезентације да проведе ван клупе. То је руководство ФСС-а тада искористило да раскине сарадњу са селектором.

Србији је у овом моменту потребан искусан стручњак, који ће спустити лопту и завести ред у табор Орлова пред наставак квалификационе трке за Европско првенство. Прва наредна утакмица је можда и кључна, јер 7. септембра у Београд долази Португалија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар