FSS je stvarno zvao Antića! Nije rekao ne...

Radomir Antić drugi put među Orlovima? Godinama je zvučalo samo kao neostvariva želja, jer iskusni stručnjak nije imao želju da se vrati, ali izgleda da se nešto promenilo. Fudbalski savez Srbije je kontaktirao prethodnih dana Antića i njegov odgovor nije bio „ne“. Barem za sada. . .

Fudbal 26.06.2019 | 11:52
FSS je stvarno zvao Antića! Nije rekao ne...
Kako saznaju Novosti, čelnici FSS-a su rešili da posle neuspeha sa Mladenom Krstajićem izaberu iskusnog stručnjaka, čoveka sa jakim autoritetom i ugledom. Prvi pik je bio Ljubiša Tumbaković, ali kako do dogovora nije došlo, opipan je puls Radomiru Antiću.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, koju je odveo na Svetsko prvenstvo 2010. godine, održano u Južnoj Africi, uzeo je malo vremena da razmisli i izvaga pre nego što saopšti svoju konačnu odluku.

Čelnici Fudbalskog saveza su još posle smene Mladena Krstajića uzeli predah do 10. jula, da, kako su poručili, dobro pretresu sve solucije, razgovaraju sa svim potencijalnim kandidatima, pre nego što izaberu.

Kako to obično biva, kada se Ljubiša Tumbaković u prvi mah nije dogovorio sa rukovodstvom FSS-a, njegove šanse su vremenom počele da blede. A, nekako iznenađujuće, pojavio se Radomir Antić, koji bi, s obzirom na minuli rad, imao gotovo aklamativnu podršku srpske fudbalske javnosti.

Prekaljeni stručnjak, koji je trenersku karijeru gradio u Španiji, gde je vodio sva tri najveća kluba, Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid, imao je impresivan bilans u prethodnom mandatu na klupi srpske reprezentacije. Orlovi su pod njegovom dirigentskom palicom odigrali 28 utakmica, dobili su 17, remizirali su tri puta, a osam puta su izgubili.

Antić je tokom tog kvalifikacionog ciklusa za Mundijal u Južnoj Africi imao veliku podršku javnosti, stadion je bio gotovo pun na svim jačim utakmicama reprezentacije, a Orlovi su velikim očekivanjima ispraćeni na prvenstvo sveta.

U Južnoj Africi Srbija je najpre izgubila od Gane (1:0), pa pobedila Nemačku (1:0), da bi joj u poslednjem kolu u grupi sreća potpuno okrenula leđa. Posle „mora“ promašaja, Orlovi su izgubili meč od Australije (2:1), iako ih je i bod vodio u narednu fazu takmičenja.

Ipak, Antić je na kraju Mundijala dobio kaznu od FIFA, zbog ponašanja na utakmici sa Australijom, pa je morao četiri naredna meča reprezentacije da provede van klupe. To je rukovodstvo FSS-a tada iskoristilo da raskine saradnju sa selektorom.

Srbiji je u ovom momentu potreban iskusan stručnjak, koji će spustiti loptu i zavesti red u tabor Orlova pred nastavak kvalifikacione trke za Evropsko prvenstvo. Prva naredna utakmica je možda i ključna, jer 7. septembra u Beograd dolazi Portugalija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar